Lancering nieuwe toeristische website bezoek Hollands Kroon

ingevoerd op 23-6-2014

Golf & Countryclub Regthuys in Winkel was op 12 juni jongstleden het decor voor de lancering van de nieuwe recreatieve/toeristische website; www.bezoekhollandskroon.nl (http://www.bezoekhollandskroon.nl) en netwerkbijeenkomst voor ondernemers. Wethouder Theo Mesker, Marlies Groot van VVV Top van Holland, Sandra Munster van de Tulpenexcursie en Jeanette de Boer-Visser van de Ondernemers Federatie Hollands Kroon (OFHK) onthulden de nieuwe website.

De werkgroep Recreatie en Toerisme van de Ondernemersfederatie Hollands Kroon en de VVV Top van Holland organiseerden deze netwerkbijeenkomst voor de toeristische ondernemers in de gemeente. Op de bijeenkomst werd de nieuwe toeristische website gelanceerd. Deze website is het eerste product van de werkgroep Recreatie en Toerisme, die ook mogelijk is gemaakt door de gemeente Hollands Kroon. De website sluit aan op de wensen en behoeften van de huidige consument. De website informeert bezoekers en zet hen aan om Hollands Kroon daadwerkelijk te bezoeken. Op de website staan alle recreatieve/toeristische bedrijven, arrangementen worden onder de aandacht gebracht, verbindingen kunnen worden gemaakt en samenwerking tussen bedrijven wordt versterkt.

Het programma behelsde meer dan de lancering. De ondernemers zijn bijgepraat door professionals over de uitgevoerde gebiedsanalyse die gemeente Hollands Kroon heeft laten uitvoeren, de regionale toeristische ontwikkelingen en hoe Hollands Kroon toeristisch op de kaart wordt gezet. Wethouder Theo Meskers benadrukte het belang van de sector voor de economische ontwikkeling van de gemeente en verwees hierbij naar lopende projecten als de Waddenpoort in Den Oever, de jachthaven in Kolhorn en het Wellnesscentrum in Niedorp. Maar bovenal werd tijdens de avond de samenwerking benadrukt. De gemeente heeft nu de aanzet gegeven i.s.m. de werkgroep recreatie en toerisme van de OFHK. Het is nu aan het bedrijfsleven om verder de samenwerking te zoeken en gebruik te maken van de faciliteiten van de website. De avond werd afgesloten met een hapje en drankje.

Met een opkomst van ruim 50 aanwezigen was er veel belangstelling voor de nieuwe website en het netwerken.

Als u informatie wilt aanleveren voor de nieuwe website over evenementen, arrangementen of andere leuke recreatieve/toeristische wetenswaardigheden, laat u het dan weten aan Regio VVV Top van Holland via info@bezoekhollandskroon.nl. Al uw tips zijn van harte welkom. Het kan dan ook gebruikt worden voor de social media zoals Facebook en Twitter.

Natuurlijk gaan we er ook vanuit dat u allereerst als toeristisch ondernemer of vrijwilliger bekijkt of u zelf goed op de website geregistreerd staat. Mocht dit niet het geval zijn of mist u bijvoorbeeld uw collega geef dit dan ook door via het mailadres info@bezoekhollandskroon.nl (mailto:info@bezoekhollandskroon.nl). Samen kunnen we er dan een prachtig volledig geheel van maken.

Toeristisch ondernemers in Hollands Kroon worden via email verder op de hoogte gehouden van de toeristische ontwikkelingen. Dat zal gebeuren via de Regio VVV Top van Holland omdat zij de website bijhouden.
Toast op www.bezoekhollandskroon.nl. Toast op www.bezoekhollandskroon.nl.