De Nieuwe Afsluitdijk

ingevoerd op 17-07-2017

Rijk en regio werken aan de versterking en vernieuwing van het internationale icoon ‘De Afsluitdijk’. Het rijk is verantwoordelijk voor de versterking van de dijk en de vergroting van de afvoercapaciteit. De regio is verantwoordelijk voor de ambities op het gebied van duurzame energie, ecologie, recreatie en toerisme en ruimtelijke kwaliteit. 
Op 30 januari heeft er een informatiebijeenkomst plaats gevonden over De Nieuwe Afsluitdijk. Er zijn kansen voor ondernemers in de gemeente Hollands Kroon op en rond De Nieuwe Afsluitdijk.
Verschillende personen en ondernemers hebben aangegeven graag met elkaar te brainstormen en/of samen te werken als het gaat om aanhaken bij de kansen van De Nieuwe Afsluitdijk. 
Er heeft zich, naar aanleiding van deze bijeenkomst, een werkgroep geformeerd, die al een aantal keer bij elkaar gekomen is. Met als doel om met elkaar ideeën, mogelijkheden en kansen te verkennen op het gebied van samenwerking en product-ontwikkeling. Op dit moment worden een aantal verhaallijnen ontwikkeld. Deze verhaallijnen zijn dan een kapstok voor product-ontwikkeling, samenwerking en promotie. En ook voor het beleefcentrum dat in maart 2018 op de Afsluitdijk haar deuren opent. Na de zomer gaat de werkgroep verder.
 

Afsluitdijk Afsluitdijk
Monument-Afsluitdijk Monument-Afsluitdijk