Verkoop bedrijventerreinen Hollands Kroon

ingevoerd op 17-01-2018

De gemeente Hollands Kroon is ontwikkelaar en eigenaar van de bedrijventerreinen Robbenplaat-West in Wieringerwerf en Hoornseweg in Middenmeer. In het zuiden van de Wieringermeer ontwikkelt Agriport A7 BV als private partij een bedrijventerrein voor logistiek en agribusiness en ook voor grootschalige glastuinbouw en datacenters. Agriport A7 BV is daarin de afgelopen jaren zeer succesvol gebleken.
 
Uitgifte bedrijfskavels door Agriport A7 BV
De gemeente Hollands Kroon en Agriport A7 hebben geconcludeerd dat het uitgifteproces van bedrijfskavels efficiënter kan verlopen als de uitgifte van bedrijventerrein via één loket verloopt. Het doel is om de economische structuur in Hollands Kroon te versterken en dat doel wordt het beste bereikt als voor potentiële bedrijven duidelijk is welke unieke vestigingsmogelijkheden er zijn op deze drie bedrijventerreinen langs de A7. De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft daarom in 2016 besloten om de uitgifte van bedrijventerreinen voor een periode van 10 jaar te laten verzorgen door Agriport A7. 
 
Wat verandert er?
Dat de gemeenteraad jaarlijks de grondprijzenbrief vaststelt waarin onder andere de uitgifteprijzen van de gemeentelijke bedrijventerreinen staan vermeld is niet veranderd. Ook blijft gemeente bevoegd gezag voor de omgevingsvergunningen. Wat er wel verandert is dat potentiële klanten door Agriport A7 BV worden begeleid bij het uitkiezen van een kavel voor hun bedrijf en het aankoopproces dat daarna volgt. Agriport A7 BV heeft hiervoor in de persoon van Jack Kranenburg een vast aanspreekpunt die zich fulltime bezighoudt met de bedrijventerreinen en ook de kennis heeft van de verschillende mogelijkheden op elk bedrijventerrein. Op deze manier krijgen de klanten alle aandacht die ze verdienen en missen we geen kansen om bedrijven zich te laten vestigen in Hollands Kroon.

Bron: Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/verkoop-bedrijventerreinen-hollands-kroon)

plaatje hollands kroon plaatje hollands kroon