Bewonersavond herstructurering Wieringerwerf op 27 januari

ingevoerd op 20-01-2016


Het college heeft besloten de dorpsvisie Wieringerwerf in te trekken.


De visie, vastgesteld in 2007, ging uit van een grote groei van het inwonersaantal van Wieringerwerf en het ondersteunen van grootschalige woningbouw. De economische crisis en bevolkingsontwikkelingen hebben deze visie ingehaald en daarom is deze ingetrokken. Ook vanwege de herstructurering die in Wieringerwerf gaat plaatsvinden. De komende jaren gaat namelijk het oude deel van Wieringerwerf ‘op de schop’. Denk aan de vernieuwing van het riool, het verbeteren van het openbaar groen en de wegen, ontwikkelingen in het winkelgebied en een nieuwe brede school. Dit geeft kansen om na te denken over een andere inrichting van het dorp.

Bij al deze ontwikkelingen willen we de inwoners van Wieringerwerf en omgeving graag betrekken. Daarom organiseren we op woensdagavond 27 januari een bewonersavond. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en uw ideeën over Wieringerwerf kenbaar te maken.

Hebt u ideeën over de toekomst van Wieringerwerf?

Uw ideeën willen we graag meenemen bij de ontwikkelingen in Wieringerwerf. We nodigen de inwoners uit om de ideeën op 27 januari in de Cultuurschuur te laten horen. Het verwachte programma van deze avond ziet er als volgt uit:

19.30 - 19.45 Opening, uitleg doel van het project en opzet avond

19.45 - 20.15 Presentatie analyse Wieringerwerf

20.15- 21.00 Breed overleg over de kansen voor Wieringerwerf

21.00 - 21.15 Pauze

21.15 - 22.15 Deelgesprek in groepjes naar thema:
•Winkelgebied: winkeliers + ondernemers + bewoners
•Sport en onderwijs: schoolbesturen en verenigingen
•Woongebieden: bewoners en woningbouwvereniging
•Toekomst Wieringerwerf

22.15 - 22.30 Samenvatting, vervolgstappen en afsluiting

Aanmelden

Als u deze avond bij wilt wonen en een bijdrage wilt leveren aan de discussie kunt u zich tot 25 januari aanmelden via projecten@hollandskroon.nl.
 

Bron: Gemeente Hollands Kroon

logo__0008_gemeente-hollands-kroon logo__0008_gemeente-hollands-kroon