Uitnodiging Cybercrime ontbijtje op 12 oktober

ingevoerd op 05-10-2018

 

Beste ondernemer,

Kunt u nog zonder internet? U communiceert met uw klanten en zakelijke relaties via e-mail. Uw boekhouding staat online. En dankzij mobiel internet kunnen uw werknemers onderweg en thuis gewoon doorwerken. Dat is prettig en efficiënt. Maar door al deze toepassingen loopt u ook extra risico.

Het aantal incidenten in het MKB stijgt
Overheden en grote bedrijven investeren al langer in hun digitale beveiliging. Cybercriminelen richten hun pijlen daarom steeds vaker op ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Bijvoorbeeld met ransomware, het op afstand ‘gijzelen’ van informatie in uw bedrijfsnetwerk. Ook fraude met digitale betalingen komt steeds vaker voor.

Schade is ingrijpend
Voor veel ondernemers wordt cybercriminaliteit pas concreet als ze hiervan slachtoffer zijn geworden. De schade is vaak veel ingrijpender dan een computer die het niet meer doet. Misbruik van klantgegevens en de reputatieschade die dit veroorzaakt. Uitval van het kassasysteem of uw voorraadbeheer. Maar denk ook aan het uitzetten van beveiligingscamera’s, of het ontregelen van de toegangsbeveiliging. Met alle gevolgen van dien.

Vergroot cyberveiligheid, ook zonder grote investeringen
Cybersecurity hoeft niet te leiden tot grote investeringen. Met relatief eenvoudige middelen en enige discipline kunt u al stappen zetten. Wij nodigen u daarom van harte uit voor een Cybercrime ontbijtje op vrijdag 12 oktober 2018 in MFA De Ontmoeting (De Verwachting 1 in Anna Paulowna), dat wordt georganiseerd tijdens de nationale Week van de Veiligheid en in het kader van de cybersecurity bewustwordingscampagne Alert Online.

Versterk uw cybersecurity kennis en skills
Tijdens deze ontbijtbijeenkomst krijgt u informatie over cybercrime en wat de grootste dreigingen nu zijn met als doel uw cyberveiligheid te vergoten. Daarbij krijgt u uiteenlopende tips op het gebied van preventie. Het Cybercrime ontbijtje is een interactieve bijeenkomst, waar veel ruimte is voor het delen van ervaringen, het stellen van vragen en ontmoeting.

Programma
07.15 uur: Inloop met ontbijtbuffet
07.30 uur: Welkom en introductie
07.40 uur: Interactieve presentatie, met animatiefilms, cijfers en feiten, bruikbare ‘tips en trics’
- Gelegenheid tot het stellen van vragen of het delen van praktijkervaringen
- Afspraken maken om cybercrime zoveel mogelijk te voorkomen
08.45 uur: Afsluiting

Aanmelden
Meld u online aan vóór 10 oktober 2018 via de website: deacademievoorjou.nl (https://deacademievoorjou.nl/opleidingen?soortcode=DAVJ-414-E&opleidingssoortId=45481), kies vervolgens onder ‘Aanbod’ voor ‘Cybercrime ontbijt’.
Wij hopen u op vrijdagochtend 12 oktober 2018 te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
namens burgemeester en wethouders,

Muriel de Ruiter en Caroline Bus Accountmanagers Bedrijven

Bron:Gemeente Hollands Kroon

plaatje hollands kroon plaatje hollands kroon