Microsoft biedt financiële steun aan lokale organisaties die zich richten op de behoeften van de gemeenschap.

ingevoerd op 17-10-2018

Microsoft zet zich in voor lokale gemeenschappen waarin zijn datacenters zich bevinden. Als onderdeel van deze missie biedt Microsoft financiële steun om te helpen sterkere gemeenschappen te creëren en ecosystemen van lokale partnerschappen te ontwikkelen. Met als doel het bereiken van sociale, economische en duurzame resultaten.

We zijn verheugd om ondersteuning te bieden aan lokale organisaties die zich richten op de behoeften van de gemeenschap. En hen te helpen bij het versterken van netwerken van lokale groepen die samenwerken aan belangrijke projecten in het noorden van Noord-Holland. Graag ontvangen we meer suggesties voor projecten die Microsoft kan ondersteunen.

Projectcategorieën

We financieren drie soorten projecten:
• Recreatieve programma’s voor jongeren of ouderen, of andere activiteiten die mensen helpen zich verbonden te voelen met de gemeenschap.
• Onderwijsprogramma’s voor elke leeftijdsgroep, met een speciale nadruk op digitale vaardigheden.
• Projecten gericht op duurzaamheid en milieu.

Soorten fondsen

We bieden twee soorten fondsen voor non-profitorganisaties (die in aanmerking komen) in de gemeente Hollands Kroon en/of Medemblik:

Kleine gemeenschapsprojecten voor aanvragen van 4.000 tot 6.000 euro. Deze fondsen zijn gericht op het ondersteunen van kleine projecten die bijdragen aan de onmiddellijke behoeften van een gemeenschap.

Grote gemeenschapsprojecten voor aanvragen variërend van 25.000 tot 35.000 euro. Deze fondsen zijn gericht op het ondersteunen van grootschalige projecten die bijdragen aan maatschappelijke, economische of ecologische resultaten van een gemeenschap.

Projectcriteria

We steunen projecten die:

Gericht zijn op behoeften die prioriteit hebben in een gemeenschap;
Gemarginaliseerde groepen of mensen bedienen die onvoldoende steun van de overheid of andere partijen ontvangen;
De samenwerking tussen verschillende maatschappelijke groepen promoten;
Doelgroepen de kans geven om een project vorm te geven of te implementeren;
Impact hebben op sociaal, ecologisch en economisch gebied – tenminste twee van de drie – (zoals een project dat jongeren leert om leeftijdsgenoten te begeleiden bij het meten van de waterkwaliteit van afvloeiing van landbouwproducten een sociale en ecologische impact hebben);

Gebruikmaken van meer fondsen;
Een realistisch plan hebben om hun beoogde resultaten te behalen, en de potentie hebben om op de lange termijn een impact te hebben.
Bent u een non-profitorganisatie? U komt in aanmerking voor financiering als u:

Een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) of een instelling voor Sociaal Welzijn (Sociaal Beland Behartigende Instelling – SBBI) bent;
Een stichting of vereniging bent die activiteiten organiseert in het belang van de gemeenschap;
Een kerk of andere religieuze organisatie bent (kerkgenootschappen en hun zelfstandige onderdelen);
Aan de eisen van Microsoft’s Nonprofit Program Eligibility voldoet.

Aanvraagproces

Stuur vóór 26 oktober 2018 (17.00 uur) een voorstel van maximaal 400 woorden naar dcabnl@microsoft.com.

Uw voorstel moet de volgende punten bevatten:

Beschrijf het nut en de belangrijkste doelen van uw organisatie
Beschrijf het nut en de belangrijkste doelen van uw project
Vermeld het totale budget voor het project, op welk fonds u aanspraak wilt doen (een klein of groot gemeenschapsproject) en het bedrag wat u van Microsoft vraagt. Als u financiering van andere partijen verwacht, vermeld dan de bron, het bedrag en de status van de financiering (in afwachting of bevestigd).
Zijn er ondervertegenwoordigde groepen die dit project bedient, en zo ja, hoe zijn ze hierbij betrokken? Hoeveel mensen worden direct en indirect door het project geholpen?
Gaat u voor dit project samenwerken met andere partners uit de gemeenschap, non-profitorganisaties of andere organisaties voor dit project? Zo ja, welke en hoe zullen zij deelnemen?
Hoe weet u of het project succesvol is? Hoe evalueert u het succes van uw project na deze financieringsperiode?

Begin november worden de aanvragen beoordeeld door vertegenwoordigers van Microsoft en leden van onze lokale gemeenschapsraad. Er wordt contact opgenomen met de finalisten en hen gevraagd om – indien nodig – aanvullende informatie te verstrekken die in overeenstemming is met het beleid inzake belangenconflicten, anticorruptie, antidiscriminatie en liefdadigheidsdonaties van Microsoft.
De uiteindelijke begunstigden worden eind november 2018 bekendgemaakt.

Heeft u vragen? Neem dan contact op via dcabnl@microsoft.com

Bron:Microsoft.com

geld geld