Ontdek de nieuwe 100- en 200-eurobankbiljetten

De nieuwe 100- en 200-eurobiljetten zijn uit. Deze biljetten hebben meer kleur dan de oude én zijn nog beter bestand tegen vervalsing. Ontdek de nieuwe biljetten. In film en tekst (https://www.dnb.nl/betalingsverkeer/dnb-en-eurobankbiljetten/ontwerp-biljetten/index.jsp).

Nieuwe technologie
In de biljetten zijn de nieuwe ontwikkelingen in de bankbiljettentechnologie verwerkt. De biljetten bevatten nieuwe, geavanceerde echtheidskenmerken: een satelliethologram en een speciaal smaragdgroen cijfer. Dat maakt ze nóg beter bestand tegen vervalsing. Ook het formaat is veranderd. De nieuwe biljetten zijn even lang maar minder hoog dan de oude. Ze zijn even hoog als de 50-eurobankbiljetten. Daarbij hebben de nieuwe biljetten een warmere kleur.

Europaserie compleet
De Europaserie is de nieuwe serie eurobankbiljetten. De serie is vernoemd naar prinses Europa. Haar portret zie je terug in het hologram en het watermerk. De nieuwe serie is geleidelijk ingevoerd. De 100- en 200-eurobankbiljetten volgen op de eerder uitgegeven nieuwe biljetten van EUR 5, 10, 20 en 50. Daarmee is de Europaserie nu compleet.

Bron: De Nederlandsche Bank (https://www.dnb.nl/nieuws/dnb-nieuwsbrieven/nieuwsbrief-betalingsverkeer/nieuwsbrief-betalingsverkeer-juni-2019/dnb384455.jsp)

geld geld