Jongeren in de Kop enthousiasmeren voor techniek

Geachte Heer/Mevrouw,

Wilt u ons helpen om alle leerlingen van middelbare scholen in Noord-Holland Noord te enthousiasmeren voor techniek? Wilt u uw organisatie bekend maken bij een moeilijk te bereiken doelgroep? En wilt u hun studiekeuze beïnvloeden waardoor u ook in de toekomst kunt beschikken over gekwalificeerd personeel? 

Samen maken wij een agenda, een magazine en een video database die scholen structureel gaan inzetten voor beroepsoriëntatie. Alle middelbare scholen in de vier kopgemeenten doen mee. De Hoge Berg, Scholen aan Zee, het Clusius College, het Regius college, Wieringherlant, de Pijler en zelfs het MBO, ROC Kop van Noord Holland. Ook basisscholen van Meerwerf, Kopwerk en Sarkon zullen het magazine jaarrond in hun lessen verwerken. Nog niet eerder is er in de regio een initiatief geweest op het gebied van techniekpromotie met een gegarandeerd bereik van alle schoolgaande kinderen op regulier onderwijs van VMBO tot en met VWO.  

In de link  (https://www.tech-connect.nl/projecten/techniek-agenda)vindt u de propositie met een uitgebreide toelichting en de agenda zoals deze dit jaar op Mavo aan Zee succesvol als pilot is toegepast. 

Heeft u vragen of bent u er al uit dat u mee wilt doen met dit initiatief? 
U kan mij bellen of mailen en ik kom graag langs om er meer over te vertellen.
Ik hoop dat u mij voor 20 juli kan informeren. 

Met vriendelijke groet,

Michael van Alderwegen

e.  michael@tech-connect.nl  (mailto:michael@tech-connect.nl )
w. www.tech-connect.nl (https://www.tech-connect.nl/www.tech-connect.nl)


 

De KOPwerkt! De KOPwerkt!