Wethouder Theo Meskers: “Speciale bijstandsregeling voor ZZP'ers beschikbaar” NB Let op! Tozo regeling is voor alle zelfstandige ondernemers!

BGN Nieuws van 25-03-2020

Wethouder Theo Meskers kondigt in een videoboodschap voor zzp’ers aan dat er steun is vanuit de gemeente: ‘’Vanaf vandaag kunnen zij gebruik maken van een speciale bijstandsregeling. Die zorgt ervoor dat hun inkomen maandelijks wordt aangevuld tot het sociaal minimum. De procedure is kort en simpel. De uitkering behoeft niet te worden terugbetaald. Vooralsnog staat deze regeling open tot eind juni.” 

Klik hier (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/hollands-kroon-neemt-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus) voor de pagina Corona maatregelen van de Gemeente Hollands Kroon.

Op de pagina inkomensondersteuning (https://www.hollandskroon.nl/inkomensondersteuning) Gemeente Hollands Kroon staat alle informatie en het aanvraagformulier. 

Bron: Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/hollands-kroon-neemt-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus)

 

Naschrift Bedrijvengroep Niedorp:
Let op! Het betreft hier de zogenaamde Tozo regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers) Deze regeling staat open voor zelfstandige ondernemers, waaronder de ZZP-er. Dus elke ondernemer die in de financiële problemen komt kan hier een beroep op doen. Ook als hij of zij personeel heeft. Voor het personeel zelf geldt wel een andere regel (de NOW). Maar ook de ondernemer met personeel moet blijven bestaan!