Ontheffing te hoge landbouwmachines in Gemeente Hollands Kroon

Landbouwmachines zijn soms hoger dan de wettelijke toegestane maximum van 4 meter, daarom mogen zij niet op de openbare weg rijden. Dit werd in Gemeente Hollands Kroon voorheen door de politie gedoogd, maar dat gaat veranderen: de politie gaat handhaven op te hoge landbouwmachines. Hollands Kroon ziet hoogteoverschrijding van landbouwmachines niet als een extra risico voor de verkeersveiligheid. Daarom kunnen agrariërs vanaf 1 april een ontheffing aanvragen om met de te hoge landbouwmachines op gemeentelijke wegen te rijden. De ontheffing kunt u aanvragen via deze link (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/ontheffing-nodig-voor-landbouwvoertuigen-hoger-dan-4-meter). Hier is ook meer informatie te verkrijgen. 

Op de website van Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/ontheffing-nodig-voor-landbouwvoertuigen-hoger-dan-4-meter) kunt u meer informatie vinden. 

Bron: Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/ontheffing-nodig-voor-landbouwvoertuigen-hoger-dan-4-meter)

logo_mkb-nl logo_mkb-nl