Nieuw uitkijkpunt en monument Gat in de dijk.

Het project ‘Gat in de dijk’ van De Kop Werkt! IJsselmeerkust is afgerond. Langs de Noorderdijkweg in de Wieringermeer staat een nieuw uitkijkpunt en het verouderde monument is opgeknapt en verplaatst. Het monument is een blijvende herinnering aan de ontploffing van een deel van de dijk langs het IJsselmeer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor kwam de Wieringermeer weer onder water te staan. Op 17 april 2020 is dit precies 75 jaar geleden. Informatieborden lang het wandelpad vertellen over de geschiedenis. 

Lees verder op de website van Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/nieuw-uitkijkpunt-en-monument-gat-in-de-dijk).  

Zie ook de reportage van NH-Nieuws (https://www.nhnieuws.nl/nieuws/265662/nieuwe-herdenkingsplek-onderwaterzetting-wieringermeer-open-voor-publiek).

Zie ook de reportage van de NOS (https://nos.nl/artikel/2330772-met-het-gat-in-de-dijk-herdenkt-wieringermeer-onderwaterzetting.html).

Bron: Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/nieuw-uitkijkpunt-en-monument-gat-in-de-dijk)

Gat-in-de-dijk-5-768x432 Gat-in-de-dijk-5-768x432
Gat in de dijk Gat in de dijk