Informatieavond over kansen voor zon op parkeerplaatsen

OFHK Nieuws van 14-05-2021

Op donderdag 27 mei aanstaande organiseert de Participatiecoalitie Noord-Holland * van 19.30 - 21.30 uur een digitale informatieavond over zonnepanelen op parkeerplaatsen voor de Kop-gemeenten Texel, Hollands Kroon, Schagen en Den Helder. We nodigen u daarvoor van harte uit. U kunt zich hier (https://spits-online.nu/platform/diAzUBZiXgJs79LHCYw6) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Om de klimaatdoelstellingen van CO2-reductie te behalen is een van de bouwstenen van de energietransitie het realiseren van grootschalige zonne-energie-opwekking op parkeerplaatsen, bijvoorbeeld coöperatief. Er wordt al veel over gesproken en er is een algemeen gevoel dat veel mensen dit onder bepaalde voorwaarden een goede toevoeging vinden. Maar toch groeien de solar-carports niet spontaan uit de grond en hebben we in heel Nederland nog maar een handjevol aan voorbeelden. Op deze bijeenkomst proberen we te achterhalen waar de drempels zitten, deze zoveel mogelijk te slechten en serieuze stappen te zetten om in de Kop van Noord-Holland meerdere zonneprojecten op parkeerplaatsen te ontwikkelen.

We gaan graag met u in gesprek. We denken dat het nuttig is bestaande kennis en ervaring op een rijtje te zetten op deze avond. En we denken dat er meerwaarde zit in het op deze manier bijeenbrengen van een diverse groep beleidsmakers, (vertegenwoordigers van) bedrijven, energiecoöperaties, natuurbeheerders, ontwikkelaars, parkeerplaats-eigenaren en andere betrokkenen. 

Tijdens de avond bespreken we graag met u de mogelijkheden voor de toekomst. Wilt u hierbij zijn? Klik hier (https://spits-online.nu/platform/diAzUBZiXgJs79LHCYw6) om u aan te melden voor deze bijeenkomst. Deze bijeenkomst is onderdeel van een participatief haalbaarheidsonderzoek dat de Participatiecoalitie Noord-Holland, samen met de lokale energiecoöperaties, uitvoert in de Kop in opdracht van de vier Kop-gemeenten en de RES-regio. 

Het programma biedt voluit ruimte voor gesprek, en ziet er vanaf 19.30 uur globaal als volgt uit:
•    Opening door organisatoren Manuel den Hollander en Bart van Berkel
•    Toelichting over het participatief haalbaarheidstraject in de Kop van Noord-Holland
•    Succesvolle casus waarbij een solar-carport coöperatief is ontwikkeld
•    Gezamenlijke ontwerpsessie waarin we met u bekijken wat de wensen en ideaalbeelden zijn voor bijv. een solar-carport in de duinen van onze kustregio. Met ondersteuning van een tekenaar.
•    Businesscase: hoe kan een solar-carport rendabel ontwikkeld worden? Gezamenlijke sessie met ondersteuning van een financieel specialist.
•    We sluiten af met een impressie van een deskundigenpanel en een blik op de toekomst.
We zien u graag op donderdag 27 mei. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Bart van Berkel (b.van.berkel@mnh.nl (mailto:b.van.berkel@mnh.nl)) of Manuel den Hollander (manuel.denhollander@veinh.nl (mailto:manuel.denhollander@veinh.nl))

Bron: Participatiecoalitie Noord-Holland (https://participatiecoalitie-nh.nl/)

Zonnepanelen op parkeerplaatsen Zonnepanelen op parkeerplaatsen