Nieuws van de Hollands Kroonse uitdaging

OFHK Nieuws van 09-06-2021

De Hollands Kroonse Uitdaging verbindt verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties, liefst met gesloten beurs, aan het lokale bedrijfsleven en organisaties. Met als doel een welvarender Hollands Kroon te verwezenlijken.

Een mooi voorbeeld van het helpen met gesloten beurs: Een hulpvraag van CV Wieringermeer, het mogelijk maken van een footgolf parcours, die binnen een paar dagen was ingevuld. We kunnen niet alles oplossen, maar wel veel. Vragen staat vrij. Jaarlijks maken wij meer dan 125 matches. Een aantal dat jaarlijks stijgt. Andere voorbeelden zijn te zien op hollandskroonseuitdaging.nl/nieuws (https://hollandskroonseuitdaging.nl/nieuws/)

Met subsidies

Als het met gesloten beurs niet lukt om hulp te bieden, dan is dat wellicht mogelijk middels een eenmalige incidentele subsidie. De Hollands Kroonse Uitdaging verwerkt op verzoek van de Gemeente Hollands Kroon de aanvragen voor incidentele subsidies. Wij toetsen deze aanvragen aan de criteria en mogelijke afwijzingsgronden en leggen ze voor aan de door de gemeente ingestelde adviesraad. Deze adviesraad adviseert het bestuur van de Hollands Kroonse Uitdaging ten aanzien van een eventuele uitkering van een incidentele subsidie.
Naast deze gemeentelijke subsidie, hebben wij ook toegang tot een database met alle subsidies in Nederland. Wellicht kan dat een manier zijn om een hulpvraag op te lossen.

Zo konden wij bijvoorbeeld middels een incidentele subsidie helpen bij het Weekend van de Begraafplaats. Dit staat met meer voorbeelden op de nieuwspagina van de website (https://hollandskroonseuitdaging.nl/nieuws/).

Als onderdeel van een groter geheel

Het beweegplein in Kreileroord is een mooi voorbeeld van een geslaagd burgerinitiatief. Door vele partijen te koppelen en zich te laten zetten is er iets moois ontstaan dat voor veel inwoners in Hollands Kroon van belang is. De Hollands Kroonse Uitdaging hielp mee bij de totstandkoming. Door organisaties te koppelen en het laatste financiële zetje te geven. Het gaat te ver om alle credits voor dit geslaagde initiatief op te eisen. Die eer gaat naar de Dorpsraad Kreileroord. Zij lieten zien dat dit soort initiatieven succesvol kunnen zijn. Niet door achterover te leunen, maar door veel zelfwerkzaamheid. Daarbij helpen wij graag een handje.

Klik hier (https://hollandskroonseuitdaging.nl/project/beweegplein-kreiler-move-t/) om meer over dit project te lezen.

Met vraag en aanbod

Spullen of kennis die de één over heeft, kunnen voor de ander waardevol zijn. Daarom heeft de Hollands Kroonse Uitdaging een vraag en aanbod pagina. Klik hier (https://hollandskroonseuitdaging.nl/vraag-en-aanbod/) en doe er je voordeel mee. 

Met relevante informatie

De Hollands Kroonse Uitdaging deelt informatie en kennis die verenigingen, stichtingen, maatschappelijke organisaties en inwoners uit Hollands Kroon kunnen helpen. Kijk daarom regelmatig op onze website of sociale media.
Een voorbeeld van het delen van relevante informatie lees je als je hier (https://hollandskroonseuitdaging.nl/project/enquete-van-het-jongerenonderzoeksteam-in-hollands-kroon/) klikt.

Met maatschappelijk betrokken ondernemen

De Hollands Kroonse Uitdaging is een verbindende factor en helpt bedrijven graag met de invulling en uitvoering van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Wij kunnen het middel zijn dat gebruikt wordt om die betrokkenheid in daden om te zetten. Wij nemen het werk uit handen en zorgen voor veel positieve publiciteit voor bedrijven. En de lokale gemeenschap profiteert. 

Als je hier (https://hollandskroonseuitdaging.nl/project/molen-de-hoop-vanuit-de-lucht/) klikt, zie je daarvan een goed voorbeeld. Voor het bedrijf CI-Engineers is de Hollands Kroonse Uitdaging een middel om maatschappelijke betrokkenheid te tonen.


Help ons helpen

Als ondernemer ben jij ongelofelijk belangrijk om onze samenleving sterker en mooier te maken. Op verschillende manieren kun jij jouw maatschappelijke betrokkenheid tot uiting brengen en zo bijdragen aan een beter woon- en leefklimaat in jouw woon- en werkomgeving. 
Door verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties te helpen maak jij Hollands Kroon mooier. Dat kan ook door de Hollands Kroonse Uitdaging te steunen. De Hollands Kroonse Uitdaging is een onafhankelijke stichting die kan bestaan door bijdragen van founders, vrienden en leden van de Club van 100. Help jij ons? Klik hier (https://hollandskroonseuitdaging.nl/ik-doe-mee/) om te zien hoe dat kan. Wij komen graag met jou in gesprek.

Bron: Holland Kroonse uitdaging (https://hollands-kroonse-uitdaging.email-provider.nl/web/p6wriyfa46/zj1hdwzgim/cw2d9tqdhu/sizlgwpiv9)

logo hollands kroonse uitdaging logo hollands kroonse uitdaging