Nieuws van het Ondernemersloket Hollands Kroon

OFHK Nieuws van 15-10-2021

Het valt voor ondernemers niet mee om aan alle verplichtingen (maatregelen) die COVID-19 met zich meebrengt te voldoen.

Vanaf 25 september 2021 hebben ondernemers in bijvoorbeeld horeca en cultuur te maken met het coronatoegangsbewijs en de verplichting hierop te controleren.

Het kabinet en het Veiligheidsberaad hebben afspraken gemaakt over de handhaving op coronatoegangsbewijzen (CTB). Vanuit het rijk is voor gemeenten en ondernemers hiervoor tijdelijk (voor de periode 22 september t/m 31 december 2021) extra geld beschikbaar gesteld. Dit geld is bedoeld om de naleving van de controle op coronatoegangsbewijzen en identiteitsdocumenten te ondersteunen en te vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van (extra) beveiligers, controleurs of hosts die ondernemers helpen bij de controle van de CTB. 

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de verdeling van het geld onlangs bekendgemaakt en via de Veiligheidsregio’s beschikbaar gesteld aan gemeenten. De gemeente Hollands Kroon heeft besloten het toegekende bedrag beschikbaar te stellen (onder de geldende voorwaarden) aan ondernemers en organisatoren van (lokale) evenementen in Hollands Kroon die te maken hebben met de verplichte controle op CTB en hiervoor inzet van ondersteunend personeel nodig hebben. 

Graag willen zij jullie op de hoogte brengen van de mogelijkheid om een vergoeding aan te vragen. 

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/ondernemers/ondernemers-en-corona/vergoeding-voor-extra-personele-inzet-voor-controle-op). Hierop staat een uitgebreid artikel met aanvraagformulier: ’Vergoeding voor (extra) personele inzet voor controle op coronatoegangsbewijzen door ondernemers, instellingen en verenigingen | Hollands Kroon’

Bron: Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/ondernemers/ondernemers-en-corona/vergoeding-voor-extra-personele-inzet-voor-controle-op)

plaatje hollands kroon plaatje hollands kroon