Halve vaarwegstremming Kornwerderzand 1 nov 2021- 6 mrt 2022.

OFHK Nieuws van 20-10-2021

Van maandag 1 november 2021 tot en met zondag 6 maart 2022. Nà de herfstvakantie, en vòòr Pasen is er een halve vaarwegstremming van kracht voor de bruggen bij Kornwerderzand.

Halve vaarwegstremming 
Wat houdt deze halve vaarwegstremming in? Gedurende deze periode is de westelijke doorvaartopening onder de bruggen van Kornwerderzand afgesloten. Alle scheepvaart dient door de oostelijke doorvaartopening te passeren. Dat kan uiteraard niet met beide richtingen tegelijk. De noord- en zuidgaande vaart zullen dan ook op elkaar moeten wachten. Dat kan langere wachttijd tot gevolg hebben; houd daar rekening mee.

Bouw keersluis Waddenzeezijde
Waarom is deze halve vaarwegstremming nodig? Rijkswaterstaat is bezig met de bouw van een keersluis aan de Waddenzeezijde van de bruggen van Kornwerderzand. Als je daar de afgelopen tijd wel eens langs bent gevaren, kan het je niet ontgaan zijn, met alle bouwkuipen, kranen, etc. De keersluis zelf is een roldeur, die over een railbalk op de bodem van de vaargeul naar de overkant glijdt. De halve vaarwegstremming is nodig voor de aanleg van de railbalk. Dit winterseizoen de ene helft (westelijke doorvaart), en waarschijnlijk volgend najaar-/winterseizoen de andere helft. We hebben dus in totaal twee perioden van ca. 4 maanden een halve vaarwegstremming nodig. De data van de eerst periode zijn nu definitief, de exacte data van de tweede periode weten we nog niet.

Wat er ook nog gaat gebeuren
Naast de halve vaarwegstremming ten behoeve van de bouw van de keersluis, zal er ook een volledige stremming van het Lorentzcomplex van 2x5 dagen plaatsvinden voor onderhoudswerkzaamheden aan de bruggen en schutsluizen. Deze stremming hebben we ook al geruime tijd aangekondigd: van 13 november tot en met 18 november, en van 20 november tot en met 24 november 2021. 

We gaan hierover nog op verschillende manieren over communiceren, maar we willen jullie hier graag in elk geval rechtstreeks over informeren.
Mochten jullie hier nog vragen over hebben, dan kunnen jullie contact opnemen met Loket Afsluitdijk, 0800-6400, of loketafsluitdijk@rws.nl (mailto:loketafsluitdijk@rws.nl). 

Bron: Loket Afsluitdijk.
 

Werk in uitvoering Werk in uitvoering