Speeddaten op grootse stagebeurs ‘Mix & Match en Connect-2-Business’

OFHK Nieuws van 22-10-2021

De Studieverenigingen Technische Bedrijfskunde (TBK) en Business Finance & Law (BFL) van Hogeschool Inholland Alkmaar gaan geen uitdaging uit de weg. 
Zij organiseren op donderdag 11 november en vrijdag 12 november een stage event in de Grote Kerk in Alkmaar. Studenten van 16 verschillende opleidingen van drie vestigingen van Hogeschool Inholland gaan op zoek naar de ideale stage. 

Bij het event gaan studenten via speeddates in gesprek met die bedrijven. Op een website is van tevoren aangegeven wat de voorkeur is en welk bedrijf daarbij matcht. Dat wordt het bedrijf waar de student mee speeddate. 

Het tweedaagse event is er voor studenten van de Economische studierichtingen op donderdag de 11e november van 13:00 tot 17:30 en voor de studenten van de Technische studierichtingen op vrijdag de 12e november van 13:00 tot 17:30.

Website 
Sinds enkele dagen zijn daarom de websites mixenmatchevents.nl (https://mixenmatchevents.nl/)  voor de bedrijven die op zoek zijn naar Technische studenten en connect2business.nl (https://www.connect2business.nl/) voor de bedrijven die op zoek zijn naar Economische studenten in de lucht en stromen de aanmeldingen van de bedrijven binnen. Inmiddels hebben de eerste 40 bedrijven al aangegeven hard op zoek te zijn naar stagiairs op hbo-niveau. De Studieverenigingen hebben als doel om totaal meer dan 100  geschikte bedrijven te presenteren voor de stagezoekende studenten. ‘En dat gaat zeker lukken!’ Aldus Lesley van den Broek, secretaris van de Studievereniging BFL. 

Match
Op de website geeft de student zijn voorkeur aan en bedrijven geven op hun beurt aan waar ze naar op zoek zijn. Uit deze voorkeuren komt een match. Als er een grote overeenkomst is in wensen en voorkeuren ga je als student om tafel bij dat bedrijf. Met als uiteindelijk doel om de match te verzilveren in een sollicitatie naar een stage.

Speeddaten
Zes rondes speeddaten; dus zes gesprekken met bedrijven. Maar ook op de foto voor je cv, een sollicitatiecursus, je cv laten checken en, jawel, zelfs stropdassen leren knopen; het kan allemaal op het stage event.

Bedrijven
“Als organisator zijn we vanaf september bedrijven aan het benaderen”, vertelt Melissa Kikkert, voorzitter van Studievereniging Technische Bedrijfskunde. “Veel bedrijven zijn enthousiast en dat zie je aan de teller op de site. Bedrijven en instellingen uit de regio komen vanzelf naar ons toe. Fantastisch dat zoveel bedrijven uit Noord-Holland aanhaken.

Organisatie
Het Event wordt georganiseerd door de studenten van beide studieverenigingen, Hogeschool Inholland Alkmaar en wordt ondersteund door Ondernemend Regio Alkmaar.
 
Vanuit Inholland Alkmaar en Haarlem zijn de studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Civiele Techniek, Bouwkunde, Bouwmanagement & Vastgoed Business IT & Management, Technische Informatica & Informatica op zoek naar een passende stageplek voor volgend studiejaar of een afstudeeropdracht. 

De economische opleidingen zijn goed vertegenwoordigd met de opleidingen Business Studies, Accountancy en Bedrijfseconomie vanuit Alkmaar en Haarlem. Van de opleiding Business Studies zullen ook de verschillende afstudeerprofielen als HRM, Management, Marketing, Logistiek en Ondernemen vertegenwoordigd zijn op het event.

Aanmelden
Aanmelden kan nog op mixenmatchevents.nl (https://mixenmatchevents.nl/)  en connect2business.nl (https://www.connect2business.nl/): er zijn nog plekken beschikbaar. Wanneer de bedrijfsplekken voor zowel de 11e als de 12e november zijn vervuld, gaat de inschrijving voor de studenten open en kunnen zij hun keuze maken voor een perfecte Match..

Bron: Hogeschool Inholland.

Logo Inholland Logo Inholland