Informatie over het Coronavirus voor ondernemers

OFHK Nieuws van 26-11-2021

Nederland heeft nog altijd te maken met de gevolgen van de coronapandemie. De impact op het bedrijfsleven is groot. Veel ondernemers zitten met vragen over de precieze uitwerking van maatregelen. Op deze pagina een overzicht met informatie over onder meer de steunmaatregelen, het testbeleid, het vaccinatiebeleid, de protocollen voor de verschillende sectoren, thuiswerken en reizen naar het buitenland. Op 25 september ging een aantal versoepelingen in, waaronder het loslaten van de 1,5 meter. Met ingang van 6 en 13 november zijn echter nieuwe maatregelen van kracht geworden. Bekijk een opsomming van deze nieuwe maatregelen (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen). Om het belang van vaccineren om de aandacht te brengen, zijn VNO-NCW en MKB-Nederland de campagne begonnen ’Twijfel over vaccineren? Laat je informeren (https://www.vno-ncw.nl/content/twijfel-over-vaccineren-laat-je-informeren)’. Ook zijn VNO-NCW en MKB-Nederland samen met bijna twintig brancheorganisaties en hun leden een campagne (https://www.vno-ncw.nl/corona/samen-tegen-corona-houd-je-aan-de-basisregels) gestart om gasten, klanten en medewerkers extra te wijzen op het belang van het naleven van de basisregels. 

Rijksoverheid over corona

Op deze pagina biedt de Rijksoverheid informatie voor ondernemers (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemen-en-werken-in-coronatijd) rondom het coronavirus, en op deze pagina informatie voor werkgever en werknemers (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapjes/werk). 

Waar moet je als ondernemer rekening mee houden?

De Kamer van Koophandel (https://www.kvk.nl/corona/veelgestelde-ondernemersvragen-over-corona/) heeft een algemeen overzicht van wat je als ondernemer moet weten over het coronavirus.

Klik hier (https://www.vno-ncw.nl/corona) om meer te lezen.

Bron: VNO-NCW (https://www.vno-ncw.nl/corona)

VNO-NCW VNO-NCW