Hollands Kroon peilt mening van inwoners en ondernemers

OFHK Nieuws van 21-01-2022

Deze week ontvangen 3.600 inwoners van de gemeente Hollands Kroon een brief met een uitnodiging om de tweejaarlijkse inwonerspeiling in te vullen. In het onderzoek staan vragen over de woon- en leefomgeving. De relatie tussen inwoner en gemeente, de gemeentelijke dienstverlening en welzijn & zorg. Doen we het als gemeente goed en wat kan beter?

Ook een uitnodiging voor ondernemers
Alle ondernemers ontvangen ook een uitnodiging. Zij kunnen hun mening geven over hoe ze de dienstverlening van de gemeente en het vestigingsklimaat ervaren. Inwoners en ondernemers die een brief hebben ontvangen, kunnen de vragenlijst invullen tot en met zondag 13 februari 2022.

Resultaten helpen bij verbeteren van Hollands Kroon
De resultaten van deze onderzoeken helpen om waar het nodig is, wonen en ondernemen in Hollands Kroon te verbeteren. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk van de genodigden de peilingen invullen. Alleen zo ontstaat er een goed en representatief beeld.

Resultaten verwacht in april 2022
De resultaten van de onderzoeken verwachten wij in april 2022. Deze bieden wij op dat moment aan de gemeenteraad aan. Dit is het derde onderzoek dat wij vanaf 2018 iedere twee jaar uitvoeren. Na afloop zijn de resultaten ook terug te vinden op www.waarstaatjegemeente.nl (http://www.waarstaatjegemeente.nl). Dashboard Burgerpeiling en dashboard Ondernemerspeiling. Ook delen wij de resultaten dan op deze website.

Onafhankelijk onderzoek
I&O Research voert de inwonerspeiling uit. Dat doet het bedrijf voor meerdere gemeenten in Nederland. De inwoners die worden uitgenodigd zijn willekeurig gekozen uit de Basisregistratie personen (Brp) van Hollands Kroon.

Onderdeel van landelijk tevredenheidsonderzoek ‘Waar staat je gemeente’
De vragenlijsten horen bij het landelijke tevredenheidsonderzoek ‘Waar staat je gemeente’. Doordat inwoners in meerdere gemeenten deze vragen krijgen, kunnen wij de resultaten van Hollands Kroon met die van andere gemeenten vergelijken. Dit geldt ook voor de ondernemerspeiling. Deze voert het onderzoeksbureau Lexnova uit.

Bron: Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/hollands-kroon-peilt-mening-van-inwoners-en-ondernemers)

plaatje hollands kroon plaatje hollands kroon