'Spiegel je business' helpt zelfstandigen in Hollands Kroon en Den Helder met succesvol toekomstbestendig te ondernemen

OFHK Nieuws van 08-04-2022

Succesvol ondernemen valt of staat met in de spiegel durven kijken en werken aan je zichtbaarheid. Dit is de reden dat de gemeenten Hollands Kroon en Den Helder een samenwerking zijn aangegaan met Stichting Startersloket om ondernemers te helpen hun bedrijf gezond en toekomstbestendig te maken.

Aan de hand van het inspirerende programma ’Spiegel je business’ gaan ondernemers praktisch aan de slag met het verbeteren en vernieuwen van hun bedrijf. Alle ondernemers uit de gemeenten Hollands Kroon en Den Helder kunnen zich hiervoor gratis aanmelden.

Een succesvolle ondernemer kent niet alleen mooie tijden. Het zijn juist de moeilijke tijden die van een zelfstandig ondernemer een topper maken. Het speciale programma ’Spiegel je business’ maakt bedrijven klaar voor de toekomst. Stichting Startersloket ondersteunt de ondernemers in Hollands Kroon en Den Helder met training en advies om het verdienmodel van het bedrijf te verbeteren. Het programma bestaat uit vier praktische, inspirerende online trainingen door professionele trainers: toekomstbestendig ondernemen, creatief vernieuwen, klanten vinden, klanten binden en financieel gezond ondernemen.

Goed ondernemersklimaat stimuleren
De gemeenten Hollands Kroon en Den Helder hechten grote waarde aan een goed ondernemersklimaat en nauw contact met de ondernemers binnen de gemeentegrenzen. Hollands Kroon verbond zich ook in 2021 aan ’Spiegel je business’ en geeft dit programma van Stichting Startersloket vanwege de goede ervaringen van deelnemers dit jaar een vervolg. De gemeente Den Helder is aangehaakt op het succes in de buurgemeente en geeft ook de eigen ondernemers de kans om hun bedrijf een boost te geven.

Volgens de gemeenten Hollands Kroon en Den Helder is het juist in deze tijd van onzekerheid en verandering van groot belang om ondernemers te informeren en inspireren én de lokale bedrijven een kansrijke uitgangspositie te bieden. Beide gemeenten willen hiermee hun steentje bijdragen aan de toekomst van de bedrijvigheid én het waarborgen van de bedrijfsdynamiek binnen de gemeente.

Vier online trainingen door professionele trainers
’Spiegel je business’ behandelt vele aspecten. Van successen uit het verleden, bedrijfsactiviteiten, USP’s en klantbehoefte, product en markt tot groeiopties en vernieuwing, omgeving en concurrenten, (online) marketing, organisatie en financieel inzicht. De deelnemende ondernemers worden uitgedaagd kritisch na te denken over hun bedrijf en ze doen nieuwe inspiratie op.

Het programma is ontwikkeld door Frank Baltes en Joeri Goede van Stichting Startersloket. “De toegevoegde waarde ligt in het toekomstbestendig maken van ondernemingen”, stelt Joeri Goede. “Elke ondernemer wordt een spiegel voorgehouden. Als zij als mens groeien, groeit hun bedrijf ook. Succesvol ondernemen is vooral ook dat je eigen dromen uitkomen, je je eigen doelen haalt én resultaat boekt.”

Gratis deelname voor ondernemers uit Hollands Kroon en Den Helder

Aanmelden
’Spiegel je business’ is gratis voor ondernemers uit de gemeenten Hollands Kroon en Den Helder. Het programma start in mei 2022. Elke deelnemer krijgt na online registratie een werkpakket thuisgestuurd. De vier trainingen vinden plaats op:

-17 mei

-30 mei

-14 juni

-27 juni

Aanmelden kan via www.spiegeljebusiness.nl/agenda (http://www.spiegeljebusiness.nl/agenda)

Bron: Gemeente Hollands kroon (https://www.hollandskroon.nl/ondernemers/nieuws-voor-ondernemers/spiegel-je-business-helpt-zelfstandigen-in-hollands-kroon-en)

toekomstbestendig-ondernemen-1200x628 toekomstbestendig-ondernemen-1200x628