Update Visit Wadden

OFHK Nieuws van 06-05-2022

Nieuwsbrief Bezoek Hollands Kroon 
Beste toeristische ondernemer, 

In deze nieuwsbrief wordt een update gegeven met onderwerpen die spelen bij Visit Wadden.
Op deze manier worden toeristische/recreatieve/culturele organisaties op de hoogte gehouden. 
 

30 mei: Lunchbijeenkomst Ambassadeursprogramma Werelderfgoed Waddenzee
Gezamenlijk van gedachten wisselen over werelderfgoedbeleving, duurzaamheid en seizoensverbreding aan de Noordhollandse Waddenkust. 
30 mei: van 12.00- 13.30 uur bij “Leven van de Wind”, Oosterterpweg 12, 1771 SJ Wieringerwerf. Aanmelden kan via karina.pool@rvo.nl (mailto:karina.pool@rvo.nl) of marlies@hollandbovenamsterdam.com (mailto:marlies@hollandbovenamsterdam.com)

25 juni: Dag van het Wad ‘Unesco Werelderfgoed Waddenzee 13 jaar!’
In 2022 is het dertien jaar geleden dat Unesco ons mooie gebied uitriep tot Werelderfgoed.  Met de Dag van het Wad op zaterdag 25 juni staan we stil bij hoe bijzonder dit gebied is. We laten mensen kennismaken met de Waddenzee en brengen de kwetsbaarheid onder de aandacht. Op drie hoofdlocaties laten we - samen met ondernemers uit het waddengebied -  de brede variatie van het gebied zien. Dat doen we met een dagvullend programma. De drie locaties zijn Wieringer Eilandmuseum Jan Lont in Hippolytushoef, De Aerden Plaats in Oude Bildtzijl en Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog. 
Meer informatie: https://www.visitwadden.nl/nl/bezoeken/dag-van-het-wad-ondernemers (https://www.visitwadden.nl/nl/bezoeken/dag-van-het-wad-ondernemers)

16 juli: Waddenpoort
Op 16 juli 2022 organiseert de gemeente Hollands Kroon in samenwerking met het Vistival een spetterende opening van de Waddenpoort. Op deze dag kan er geproefd worden van lokale gerechten, een biertje gedronken worden met vrienden/ familie en komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis van Wieringen. Tijdens de officiële opening wordt ook het logo van Den Oever onthuld. Dit logo is voor en van de inwoners/ ondernemers van Den Oever. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang en binnenkort zullen ook de eerste marketing uitingen zich aandoen.
Wil je meer informatie over dit evenement neem dan contact op met Lotte van Nispen, beleidsmedewerker toerisme recreatie. 088-321 5386 | lottevannispen@hollandskroon.nl (mailto:lottevannispen@hollandskroon.nl)

10-11 september: Cultuurweekend/ Kolder in de Kop/Open Monumentendag
In de gehele gemeente HK zijn er activiteiten te beleven. Meer informatie volgt nog.

Oktober: alvast voor in de agenda: Een feest voor waddenvoedsel!
Een feestmaand voor al het lekkers uit het waddengebied. Samen met horecabedrijven en producenten worden tussen 17 oktober en 27 november de Culinaire Wadden Weken gevierd.

Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving, is het organiseren van de Maand van het Waddenmenu. In 2022 willen we beginnen met een aantal regionale pilots en een bescheiden startevent. De jaren erna willen we groeien naar een feestelijke jaarlijkse traditie in de oogstmaand oktober. Rond de herfstvakantie, om de start van het culinaire waddenvoedselseizoen te vieren. Zo biedt het ook een testpodium waar bewoners en bezoekers kunnen kennismaken met de Waddengastronomie. Wie mag meedoen?

Elke horeca onderneming die bewust bezig is met duurzame waddengastronomie en waddenproducten met een lage voetprint, of juist daar mee wil beginnen, kan en mag meedoen aan de Culinaire Wadden Weken! Wij zijn dan ook opzoek naar restaurants, hotels, cafés én ook snackbars die hun passie voor Waddenvoedsel nog meer onder de aandacht willen brengen.
Heb je interesse om mee te doen aan de Culinaire Wadden Weken? Stuur dan een mail naar enno@merkfryslan.nl  (mailto:enno@merkfryslan.nl )

Food routes
Het WADDENmagazine van de Waddenverenging beschrijft in elke editie een foodroute wat ontwikkeld wordt door het Programma Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. 
Dit keer is gemeente Hollands Kroon aan de beurt voor een heerlijke en educatieve foodroute. 
Deze route geeft je een kijkje in de Wieringer keuken en de geschiedenis daarvan. Onderweg maak je onder andere kennis met de vismarkt in Den Oever waar je een heerlijk vers visje kan scoren. Het Wieringer Eiland museum Jan Lont waar de bezoeker kennis maakt met een stukje geschiedenis van het voormalige eiland. En kan er mee gevaren worden op een garnalen kotter van De Groot recreatie. Voor meer informatie over het programma check www.waddenvoedsel.nl (http://www.waddenvoedsel.nl)

Toolkit voor ondernemers
Het Waddengebied willen we graag nog meer zichtbaar maken voor iedereen. In print, via online media of met fysieke promotiemiddelen. Daarom hebben we speciaal voor ondernemers in het Waddengebied een toolkit ontwikkeld met beeldmateriaal, video’s, logo’s en teksten. Het materiaal kan je gebruiken voor je eigen communicatie. 
Bekijk hier de toolkit: https://www.visitwadden.nl/nl/over-ons/toolkit (https://www.visitwadden.nl/nl/over-ons/toolkit)

Over Visit Wadden
’Waddenzee campagne’ is de marketingcampagne rondom de Waddenzee die in 2019 van start is gegaan. Ofwel VISIT WADDEN. Deze campagne is in het leven geroepen om het UNESCO werelderfgoed De Waddenzee te promoten. Het gebied van Noord-Holland Noord doet mee aan deze campagne en samenwerking. De integrale marketingcampagne beoogt enerzijds kleinschalig, duurzaam toerisme te bevorderen en anderzijds de leefbaarheid in het gebied te vergroten en krimp tegen te gaan. Meer informatie: https://www.visitwadden.nl/nl/over-ons (https://www.visitwadden.nl/nl/over-ons) 

Informatie op Bezoekhollandskroon.nl
Op deze website staat ook informatie over activiteiten die met het Waddengebied te maken heeft: https://www.bezoekhollandskroon.nl/te-doen/beleef-het-waddengebied/ (https://www.bezoekhollandskroon.nl/te-doen/beleef-het-waddengebied/)

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Holland boven Amsterdam
Destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam (HbA) werkt hard aan de promotie van Noord-Holland Noord. Zij ontvangen hiervoor graag input van ondernemers; informatie over arrangementen, activiteiten en evenementen. 
Blijf op de hoogte van hun activiteiten en weet wanneer en hoe je kunt aanhaken bij hun activiteiten door je te abonneren op hun nieuwsbrief. Link: https://www.hollandbovenamsterdam.com/over-ons/zakelijk-nieuws/ (https://www.hollandbovenamsterdam.com/over-ons/zakelijk-nieuws/)
Vragen, opmerkingen, input of suggesties?

Neem contact op met: 
Miranda van Oostrom, waddencoördinator namens gemeente Hollands Kroon. miranda@bureaumvo.nl (mailto:miranda@bureaumvo.nl)

Dag van het Wad Dag van het Wad
Nieuwsbrief VW Nieuwsbrief VW