Update Glasvezelcampagne in Gemeente Hollands Kroon

OFHK Nieuws van 17-06-2022

Beste bewoner, supporter of betrokkene van de glasvezelcampagne in Hollands Kroon,   
   
En dan beginnen we aan het einde van de campagne te komen. We hebben nog maar een paar weken te gaan. We zitten natuurlijk niet stil. We proberen zoveel mogelijk inwoners nog te voorzien van de informatie over glasvezel.  
 
Veel communicatie 
Soms horen we signalen dat we wel heel veel communicatie versturen. Dat klopt. We voeren maar in een korte tijd campagne. In die korte tijd proberen we zoveel mogelijk inwoners alle informatie te geven om weloverwogen een beslissing te nemen over het wel of niet overstappen naar glasvezel. Daarom sturen we niet alleen informatie vanuit het netwerk; DELTA Netwerk. Maar ook de verschillende telecomaanbieder vertellen graag hoe hun pakketten eruitzien en zij versturen daardoor ook nog een aantal mailingen. Dat kan gezien worden als best veel. Aan de andere kant krijgen we soms ook signalen dat inwoners het nog allemaal niet helemaal begrijpen en er zijn zelf inwoners die aangeven weinig informatie te krijgen. Wij proberen daar in ieder geval een balans in te vinden.  
 
Vraag- en inschrijfmomenten 
Tijdens de fysieke informatieavonden zijn we natuurlijk aanwezig geweest in het gebied om ter plaatse de informatie over glasvezel en de telecomaanbieder te delen met iedereen.  
Vaak zien we richting het einde van de campagne, dat er nog steeds vragen leven. Daarnaast vinden sommige inwoners het fijn om in overleg een abonnement af te sluiten. Vandaar dat we nog een aantal keren terugkomen.  Zie bovenstaand kaartje 1.

In dit overzicht staan ook de extra openingstijden van het Glasvezel Informatiepunt.  
 
De DELTA Netwerk bus 
Naast dat we een Glasvezel Informatiepunt hebben in Nieuwe Niedorp willen we ook graag de inwoners van de overige dorpen de kans geven om langs te gaan bij een tijdelijk verkooppunt voor vragen en hulp bij het afsluiten van een abonnement.  
Vandaar dat we bij de gemeente een vergunning hebben aangevraagd voor onze DELTA Netwerk bus. Deze staat op de volgende locaties op de volgende dagen: zie kaartje twee hierboven.
  
Online informatieavond 
2 juni hadden wij een online informatieavond. Deze is nog terug te zien via onze website.  
https://www.deltanetwerk.nl/gebieden/hollands-kroon-fase-1/nieuws-1/terugkijken-online-informatieavond-hollands-kroon-2-juni (https://www.deltanetwerk.nl/gebieden/hollands-kroon-fase-1/nieuws-1/terugkijken-online-informatieavond-hollands-kroon-2-juni)
Deel deze vooral met inwoners die nog de nodige vragen hebben.  
 
Ondernemersavond OVENZ 
Gisteravond hadden wij gezamenlijk met ondernemersvereniging OVENZ een ondernemersavond in dorpshuis De Harmonie in ’t Veld. Helaas door het mooie weer, viel de opkomst een beetje tegen. Maar toch hebben we de aanwezig ondernemers mee kunnen nemen in de wondere wereld van glasvezel. Niet alleen voor particulieren, maar zeker ook voor de zakelijke doelgroep. Mijn collega projectleider van Zakelijk was ook aanwezig en er waren meteen een aantal ondernemers die interesse hadden in glasvezel.  
 
Verenigingen (herhaling) 
Ook werken wij tijdens de glasvezelcampagne graag samen met verenigingen. Op dit moment zijn er al de nodige verenigingen aangehaakt aan de campagne.  
Als een bewoner zicht aanmeldt voor een glasvezelabonnement via een vereniging dan krijgt de vereniging  voor elke aanmelding € 50,-. Zelf krijgt de inwoner ook nog een leuke cashback van € 25,-.  
De verenigingen die op dit moment aangehaakt zijn, zijn; 
•    Voetbalvereniging (VV) Winkel 
•    Voetbalvereniging VZV 
•    Handbalvereniging VZV 
•    Tennisclub Winkel 
•    Tennisvereniging Nieuwe Niedorp 
•    Voetbalvereniging Nieuwe Niedorp 
•    Stichting Dupla 
 
 
Hollands Kroon fase 2 en 3 
Naast dat we nu campagne voeren in het deel van Hollands Kroon dat voorheen de gemeente Niedorp was, zijn we ook de voorbereidingen aan het treffen voor wat wij fase 2 en 3 noemen. Voormalige gemeentes Wieringermeer en Wieringen. En dan specifiek de kernen; Hippolytushoef, Den Oever, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer. In beide gebieden start de glasvezelcampagne daar op 4 juli. Dus nog voor de vakantie. Deze trekken we door tijdens de vakantie en op 26 oktober is daar de deadline.  
Graag komen we ook hier in contact met mogelijke supporters van onze campagne of verenigingen die willen deelnemen aan de verenigingenactie. Dus heb je suggesties, laat het mij dan weten.  
 
Op naar de laatste loodjes van de campagne. We zijn mooi op weg, maar we zijn er nog niet. Dus alle hens aan dek de komende weken. Maar voor nu ook alvast een fijn weekend. Geniet van het mooie weer. En als er vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik dat natuurlijk graag.  

Logo Delta Logo Delta
Schema Vraag- en inschrijfmomenten Glasvezel Delta Schema Vraag- en inschrijfmomenten Glasvezel Delta
Schema standplaats Glasvezelbus Delta Schema standplaats Glasvezelbus Delta