Helpt u ons mee Hollands Kroon nóg gastvrijer en aantrekkelijker te maken?

OFHK Nieuws van 22-06-2022

Geachte ondernemer, 

Wie Hollands Kroon bezoekt en onverhoopt aandrang krijgt, moet beschikken over een goed uithoudingsvermogen. De gemeente beschikt over een zeer beperkt aantal openbare en opengestelde toiletten. Dit wil de gemeente veranderen en vraagt daarbij uw hulp.   


Helpt u ons mee Hollands Kroon nóg gastvrijer en aantrekkelijker te maken? 
Om dit te realiseren is het nodig om voldoende plekken aan te wijzen in de gemeente waar inwoners en bezoekers gebruik kunnen maken van het toilet. Wij willen daarom in beeld brengen wat de huidige mogelijkheden zijn om gebruik te kunnen maken van een toilet in Hollands Kroon. 

Samen met de app HogeNood willen wij deze locaties in kaart brengen, waarbij u zich als (horeca)ondernemer of instelling voor kunt aanmelden. 
De HogeNood app helpt om zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde toilet te vinden met een smartphone, laat de route naar het toilet zien en geeft voorzieningen weer, bijvoorbeeld of een toilet toegankelijk is voor iemand in een rolstoel. 

Het is van belang dat dat er in Hollands Kroon genoeg toiletten beschikbaar zijn. Meer openbare en/of opengestelde toiletten maken de omgeving niet alleen aantrekkelijker en gastvrijer voor een langer verblijf, maar het voorkomt ook dat mensen gezondheidsproblemen ontwikkelen/verergeren (door ophouden en minder drinken) en ongelukjes. Daarnaast kan het tekort aan openbare toiletten mensen ervan weerhouden de deur uit te gaan. 
 
Redenen voor u om uw toilet open te stellen 
Er zijn verschillende redenen waarom organisaties en bedrijven bereid zijn om hun toilet in de HogeNood app te zetten. Een aanmelding is namelijk niet alleen profijtelijk voor de gebruikers van de HogeNood app, maar kan juist ook erg aantrekkelijk zijn voor de eigenaren van de toiletlocatie. De meest voorkomende redenen dat een bedrijf of instelling ervoor kiest om het toilet aan te melden zijn:  
1.   Pure gastvrijheid;  
2.   Begrip voor het probleem en willen hierbij helpen;   
3.   Positieve uitstraling (klantvriendelijk) wat goed is voor het imago voor het bedrijf of de organisatie; 
4.  Langere verblijfstijd in het winkelgebied (meer klanten die langer blijven).  


Helpt u mee door uw onderneming of instelling aan te melden bij de app HogeNood? 
Dat kan via het aanmeldformulier op de website van HogeNood: https://www.hogenood.nl/toilet-toevoegen (https://www.hogenood.nl/toilet-toevoegen). Wanneer u zich aanmeldt, vragen wij u bij het vak ‘Werk je samen met een gemeente?’ de koppelcode cPTG in te vullen. Dit is de koppelcode voor de gemeente Hollands Kroon. 
 
Bij het aanmelden kunt u aangeven over welke faciliteiten uw toilet beschikt en of er kosten verbonden zijn aan het gebruik. Verder is het alleen nodig om uw adresgegevens in te vullen en de openingstijden door te geven. Aangemelde locaties in de app  
Wij hopen dat zoveel mogelijk bedrijven en instellingen hun toilet aanmelden, zodat wij samen Hollands Kroon nog aantrekkelijker kunnen maken voor inwoners en bezoekers. 


Alvast bedankt!


Met vriendelijke groet, 

Team Economische zaken
Gemeente Hollands Kroon
 

plaatje hollands kroon plaatje hollands kroon