Sail Den Helder update - Eerste schepen zijn bekend

OFHK Nieuws van 21-11-2022

EOC traditionele schepenbeurs

Begin november is Sail Den Helder aanwezig geweest op de EOC traditionele schepenbeurs. Op deze beurs werd door de Sail Bestuurder Arien Minderhoud de inschrijving voor het varend erfgoed geopend. Tot varend erfgoed behoren schepen waarvan het behoud van algemeen belang is wegens hun historische, wetenschappelijke of andere sociaal-culturele waarde.

Dat er voor een opening van de inschrijving tijdens de EOC-traditionele schepenbeurs is gekozen ligt uiteraard voor de hand. De beurs is immers een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in traditionele schepen en daar meer over wil weten.

Tijdens de beurs waren er ook een tweetal stands gewijd aan Sail Den Helder. Eén waar je terecht kon om alles te weten te komen over het meevaren met een schip als trainee. Het tweede informatiepunt voor ons evenement op de beurs is de Tuk Tuk van Citymarketing Den Helder.

Varend erfgoed kan hier (https://www.saildenhelder.nl/tall-ships/varend-erfgoed) aangemeld worden.

Eerste schepen zijn bekend

Bijzondere Tall Ships komen van over de hele wereld om deel te nemen aan de Tall Ships Races met Den Helder als starthaven. Langzamerhand worden er steeds meer schepen bekend die aanwezig zijn tijdens dit evenement. De schepen zijn van 29 juni tot en met 2 juli 2023 te bewonderen tijdens Sail Den Helder. Op hun site (https://www.saildenhelder.nl/tall-ships) vind je de schepen die op dit moment bekend zijn.

Op de wal

Niet alleen op het water maar ook op de wal is van alles te beleven tijdens het evenement. Directeur Events Wim Erkelens Cooke is al druk in gesprek met vele partijen hoe het terrein in te vullen. Zo zal de regio Kop van Noord-Holland zich op de kade gaan presenteren in een speciaal regiodorp. Hierover volgt later meer informatie.

Het thema duurzaamheid speelt een grote rol tijdens het gehele evenement. Zo vindt er tijdens het evenement een congres plaats rond dit thema. Ook zal er een walk of shame zijn waarin bezoekers op een ludieke manier worden geconfronteerd met onze ecologische voetafdruk.
Ook Sail Den Helder zelf besteedt veel aandacht aan hoe bijvoorbeeld afvalscheiding, catering en transport duurzaam kan.

Uiteraard zijn er vele mogelijkheden voor bedrijven, culturele instellingen en scholen om zich in aanloop naar- of tijdens het evenement te presenteren of ideeën aan te dragen.

Wil je jouw initiatief onder de aandacht brengen of hierover sparren? Neem dan rechtstreeks contact op met Wim. Citymarketing kan er vervolgens via haar kanalen meer aandacht aan geven.

Sail Academy Den Helder & Windseeker

Een ander belangrijke thema van Stichting Sail Den Helder is om zoveel mogelijk jongeren bij het evenement te betrekken. Hier houdt onder andere Sail Academy Den Helder zich mee bezig.
In 2022 zijn dankzij Sail Academy al 257 jonge talenten ingezet voor Sail Den Helder 2023.

Deze week zijn een aantal van de verhalen van deze jongeren onder toeziend oog van de burgemeester opgehangen in het gemeentehuis. Ook in de Experience Store van Citymarketing zijn deze verhalen te lezen. Kom gerust een kijkje nemen.

Windseeker, een andere partner van Sail Den Helder, faciliteert op zijn beurt weer dat jongeren tussen de 15 en 25 jaar mee kunnen varen met een tall ship. Via de website kan je een zeilreis boeken. Ook kun je als bedrijf de jongeren binnen je organisatie die gelegenheid bieden. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via de website (https://www.saildenhelder.nl/partner-worden).

Vrijwilligers

10 December is de eerste vrijwilligersbijeenkomst. Hier kan onder andere de vrijwilligerskleding alvast worden gepast.
Inmiddels hebben zich al veel vrijwilligers aangemeld. Natuurlijk is Sail Den Helder op zoek naar nog veel meer vrijwilligers, zowel in de voorbereiding als tijdens het evenement zelf. Wil je zelf vrijwilliger worden of ken je iemand die dit zou willen? Meld je dan hier (https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=0RE4iBssZUWKDQhjnB-4jeDC8PzH-C1LgdWJV-M7spZUQjU4R05FMTdQMUQ3MUJUN1FWN1FZMUtSTC4u).

Bron: Sail Den Helder (https://mailchi.mp/d6d872ec4bde/kickoff-sailjaar-12332856?e=f20bb3f447)

STI-SSDH supporter-Sail-logo STI-SSDH supporter-Sail-logo