DELTA Netwerk legt glasvezel aan in de dorpen

OFHK Nieuws van 23-12-2022

Het college sluit een samenwerkingsovereenkomst voor glasvezel met DELTA Netwerk. Dat is de uitkomst van selectieprocedure die het college in oktober startte. De overeenkomst is op 14 december ondertekend door wethouder Lilian Peters en Michiel Admiraal, directeur bij DELTA Netwerk. Het bedrijf gaat in alle dorpen en buurtschappen in Hollands Kroon die nog geen snel internet hebben, glasvezel aanleggen.

Blij met samenwerkingsovereenkomst

Wethouder Lilian Peters is blij met de samenwerkingsovereenkomst: “Een goede internetverbinding is van groot belang voor onze inwoners. Het gebruik van internet is zo verweven in ons dagelijks leven, dat het bijna onmisbaar is geworden. Glasvezel zorgt voor een snelle, stabiele en toekomstbestendige internetverbinding die bijdraagt aan de leefbaarheid in onze dorpen en buurtschappen.”
 

Michiel Admiraal, directeur DELTA Netwerk spreekt zijn dank uit naar de gemeente voor het vertrouwen in het verglazen van de gemeente Hollands Kroon door DELTA Netwerk. “Wij zijn blij dat DELTA Netwerk gekozen is door de gemeente Hollands Kroon om als geprefereerde partner glasvezel uit te rollen. Hierdoor kunnen we meer dan 17.000 huishoudens en bedrijven voorzien van snel internet en interactieve tv. We bieden daarmee de inwoners en ondernemers van de gemeente Hollands Kroon de mogelijkheid om te profiteren van de snelheid en stabiliteit van een glasvezelnetwerk. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

In een aantal dorpen en buurtschappen in Hollands Kroon ligt nog geen glasvezel

Wij vinden het belangrijk dat alle dorpen en buurtschappen glasvezel krijgen, maar ook dat dit in goede banen wordt geleid. Daarom zijn we in oktober een selectieprocedure gestart. Door de samenwerkingsovereenkomst met DELTA Netwerk zijn we er zeker van dat alle dorpen en buurtschappen snel internet krijgen. En dat dit zonder al te veel overlast voor de omwonenden wordt aangelegd.

Het aanleggen van glasvezel in het buitengebied van Hollands Kroon wordt in 2023 afgerond

De coöperatie breedband Hollands Kroon regelt deze aanleg. Voor vragen over aanleg van glasvezel in het buitengebied kunt u bij deze coöperatie terecht.

Bron: Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/delta-netwerk-legt-glasvezel-aan-in-de-dorpen)

Logo Delta Logo Delta
plaatje hollands kroon plaatje hollands kroon