Bouw op bedrijventerrein Hoornseweg fase II in Middenmeer begint

OFHK Nieuws van 23-12-2022

Het terrein aan de Hoornseweg in Middenmeer is in oktober bouwrijp opgeleverd door de gemeente. Nadat alle kavels uit fase I zijn verkocht, is gestart met de werkzaamheden voor fase II. Dit is naast tuincentrum Meliora.

Ondertussen ligt de riolering er, zijn er twee toegangswegen naar de kavels gerealiseerd en kunnen de ondernemers aan de slag met de bouw van hun pand. De bedrijven Bedrijfsunits en Ferno Vastgoed bouwen hier bedrijfsunits voor bedrijven en particulieren. Het bedrijf Biergo bouwt een pand voor opslag en hun bedrijfsvoering.

We wensen de ondernemers veel succes toe op hun nieuwe plek.

Er zijn tot nu toe 6 kavels bouwrijp gemaakt

Deze hebben een oppervlakte tussen de 1.400 en 2.500 vierkante meter. Inmiddels zijn er 3 kavels verkocht aan enthousiaste ondernemers die zijn gestart met de bouw van hun pand. Eén kavel is gereserveerd voor de brandweer, zij gaan verhuizen van de Ingenieur Wortmanstraat naar de nieuwe locatie.

De grond aan de noordkant van de 6 nieuwe kavels wordt in een later stadium bouwrijp gemaakt. Dit gebeurt pas als alle kavels aan de zuidkant zijn verkocht en de bouw hiervan grotendeels voltooid is. Het meest noordelijke punt van het bedrijventerrein blijft onbebouwd. Dit oppervlak is gereserveerd voor watercompensatie en blijft in eigendom van de gemeente. De twee laatste kavels worden verkocht aan bedrijven die interesse hebben getoond en de eerstvolgende op de lijst zijn.

Brandweer verhuist in 2024 naar de nieuwe kazerne

Op 3 november 2022 heeft de gemeenteraad aanvullend geld beschikbaar gesteld voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne. De kazerne biedt plaats aan 2 voertuigen en heeft goede voorzieningen voor de leden van de blusgroep. In 2024 kan de nieuwe kazerne in gebruik genomen worden. Wat er met het terrein aan de Ingenieur Wortmanstraat gebeurt is nog niet bekend.

Bron: Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/bouw-op-bedrijventerrein-hoornseweg-fase-ii-in-middenmeer-begint)

plaatje hollands kroon plaatje hollands kroon