Sail Den Helder update - Hospitality voor particulieren

OFHK Nieuws van 23-12-2022

Hospitality voor particulieren
Tijdens Sail Den Helder is het mogelijk om als particulier een vaartocht te maken op een van de Traditionele zeilschepen. U vaart door de haven van Den Helder en bekijkt alle fraaie Tall Ships en andere prachtige schepen van het Hollands Erfgoed. 

Er zijn drie soorten particuliere arrangementen beschikbaar tijdens Sail Den Helder 2023
•    Rondvaart op een motorsalon boot (https://www.ntk.nl/voorstelling/sail-den-helder-2023-rondvaart) door de haven van Den Helder
•    Luxe rondvaart op authentiek Tall Ship (https://www.ntk.nl/voorstelling/sail-den-helder-2023-luxe-rondvaart) door de haven van Den Helder
•    Sail Out rondvaart (https://www.ntk.nl/voorstelling/sail-den-helder-2023-sail-out) op de laatste dag van Sail Den Helder (slechts beperkt: 200 plaatsen beschikbaar)
 
Meevaren op een Tall-ship naar Engeland
Jongeren tussen de 15 en 25 jaar kunnen na Sail Den Helder een ervaring op zee beleven. Zij kunnen namelijk meevaren met een Tall Ship als trainee tijdens de Tall Ships Races 2023. 
Het meevaren op een Tall Ship, helemaal tijdens een Race is spectaculair en een ontdekkingsreis. Samen met een internationale groep jongeren gaan ze deel uit maken van de bemanning van het schip. Tijdens deze tocht naar Engeland leren de trainees zeilen, overleven op een schip, zeilen hijsen, mastklimmen én nieuwe vrienden maken. De jongeren hebben geen zeilervaring nodig. Bovendien kunnen zij op het schip de mooiste zonsondergangen en sterrenhemels zien.
De Stichting Sail Den Helder ondersteunt alle geïnteresseerde jongeren, zowel financieel als met een fondsenwerftraining om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Meer weten? Alles over het meevaren als trainee (https://www.saildenhelder.nl/trainees) op een Tall-ship.
 
Verslag vrijwilligersbijeenkomst
Op zaterdag 10 December vond de eerste vrijwilligersbijeenkomst plaats voor Sail Den Helder. Op deze dag kwamen zo’n 120 vrijwilligers af. Zij kregen in de Dukdalf, te Den Helder, een warm welkom door de voorzitter van het evenement Arian Minderhoud. Waarna een vooruitblik naar het evenement volgde. De aanwezigen werden in vogelvlucht meegenomen over het terrein en bijgepraat over de al bevestigde schepen.
Na deze informatie was het tijd voor een heerlijke ‘nasihap’, waarna er vrijwilligerskleding werd gepast. Bij het vrijwilliger zijn hoort immers, in veel gevallen, ook mooie vrijwilligerskleding.
Wil je ook vrijwilliger worden bij Sail Den Helder? Meld je dan hier (https://www.saildenhelder.nl/crew-wanted/vrijwilliger) aan.
Sail Den Helder - Toolkit

Wil je Sail Den Helder ook uitdragen? Vanaf nu je op onze site de Sail Den Helder 2023-toolkit (https://www.saildenhelder.nl/toolkit) downloaden. Hierin vind je allerlei handige handvatten zodat ook jij dit belangrijke evenement voor de stad kunt promoten. 

Zo vind je in de Sail Den Helder-toolkit onder andere het Sail supporters-logo die je in jouw e-mailhandtekening kan plaatsen. Maar ook de officiële hashtags #SDH23 en #SailDenHelder2023. De toolkit is uiteraard nog niet compleet en wordt in de loop van de tijd aangevuld. 

Bron: Sail Den Helder (https://mailchi.mp/32a8e1491e99/kickoff-sailjaar-13500276?e=f20bb3f447)

STI-SSDH supporter-Sail-logo STI-SSDH supporter-Sail-logo