Varend erfgoed komt in groten getale naar Sail Den Helder 2023

OFHK Nieuws van 17-03-2023

Tijdens Sail Den Helder 2023 kunnen niet alleen de grote Tall Ships bewonderd worden, maar de hele museumhaven van Willemsoord zal vol liggen met het Varend Erfgoed. Nederland bezit de grootste vloot van Varend Erfgoed ter wereld en naast de “vaste liggers” komen er ruim honderd schepen naar Den Helder.

Niet alleen oude sleepboten, platbodems, kotters, vletten en motorschepen zullen te zien zijn, maar ook replica’s zoals bijvoorbeeld de Lemster Aken. Daarnaast komen de Kamper Kogge (een vrachtschip uit de Middeleeuwen) en verschillende replica’s van een Vikingschip naar Den Helder.

Ook de zeekadetten zijn goed vertegenwoordigd met hun eigen vloot, bestaande uit ex-schepen van de Koninklijke Marine, een oud binnenvaartschip en een oude veerpont. Een deel van deze schepen zal te vinden zijn op de marinehaven. Om alle schepen een plekje te geven wordt er tijdelijk een drijvende steiger langs de kade van Buitenveld gelegd.

Inspiratieavond 15 maart 2023

Nog maar een paar maanden en dan zal Sail Den Helder 2023 van start gaan. Een groot evenement als Sail Den Helder trekt veel bezoekers aan, wat de Kop van Noord-Holland en dan met name Den Helder in de schijnwerpers zet. Dit houdt in dat er veel mogelijkheden zijn voor onder andere ondernemers om te profiteren van dit grootse en unieke evenement.

Daarom wordt er door Citymarketing Den Helder op 15 maart aanstaande een inspiratieavond georganiseerd voor eenieder die voortvarend aan het evenement wil starten. De sessie zal plaatsvinden in School 7 (de bibliotheek) en duurt ongeveer van 20:00 tot 22:00 uur. Gedurende deze avond word je volledig op sleeptouw genomen. Met diverse sprekers krijg je voldoende handvaten en zelfs een stukje maatwerk aangeboden.

Wil je ook aanwezig zijn op deze avond?

Schrijf je in voor de inspiratieavond via deze link. Aan de hand van de antwoorden van de bijbehorende enquête, zal er gedurende de sessie worden ingegaan op de specifieke wensen van de aanwezigen rondom Sail Den Helder 2023. Mis niets en meld je snel aan!

Hang de vlag maar uit!

Bij zo’n uniek en groot evenement als Sail Den Helder 2023 hoort natuurlijk een passende vlag. De vlaggen kosten € 22,50 per stuk en de afmetingen zijn 100x150 cm (HxB). De vlaggen zijn te koop in de Den Helder Experience Store (Spoorstraat 2) en vanaf eind maart ook in de Sail-webshop. Haal er snel eentje in huis en promoot Sail Den Helder 2023!

Tenue voor de vrijwilligers besteld!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een groot evenement als Sail Den Helder 2023. Het is dan ook belangrijk dat gedurende het evenement de vrijwilligers van Sail Den Helder 2023 opvallen tussen het grote aantal bezoekers. Een mooi en passend tenue is hiervoor essentieel. Eerder deze maand gingen Sail Den Helder 2023 en CIV Texel om tafel waaruit een mooie samenwerking tot stand is gekomen. CIV Texel verzorgt met haar eigen kledinglabel ‘Haven 15’ de tenues voor de vrijwilligers en de merchandise voor Sail Den Helder 2023.

CIV Texel doet dit niet alleen. Voor het ontwerp van de kleding is er in samenwerking met de Sail Academy hulp ingeschakeld bij een aantal leerlingen van Scholen aan zee. De creativiteit van de jongeren en hun vermogen om “out of the box” te denken, heeft voor unieke creaties gezorgd die bij de tijd passen en opvallend zijn. De verwachting is dat de tenues voor de vrijwilligers in mei binnen zullen komen.

Zin in een avontuur op zee?

Tijdens de Tall Ships races 2023 hebben jongeren tussen de 15 en 25 jaar zelf de kans om een toffe ervaring op zee te beleven en deel uit te maken van de bemanning op een groot Tall ship. Gedurende een avontuurlijke reis richting Engeland, leren de jongeren niet alleen zeilen en overleven op zee, maar hebben zij ook de kans om vrienden en herinneringen voor het leven te maken.

De Stichting Sail Den Helder ondersteunt alle geïnteresseerde jongeren actief, zowel financieel als met een fondsenwervingstraining. Bij de prijs is alles inbegrepen, van het verblijf aan boord incl. volpension tot en met de terugreis vanuit Hartlepool richting Nederland. Last but not least, er zijn mentoren op de schepen die de jongeren gedurende de hele reis begeleiden.

13 maart wordt er een online bijeenkomst georganiseerd voor degenen die meer informatie willen over de Tall Ships Races en/of geïnteresseerd zijn om mee te varen. Tijdens deze sessie wordt er ook een presentatie gegeven over fondsenwerving en kunnen er vragen worden gesteld.

Meer weten? Hier (https://www.saildenhelder.nl/trainees) vind je alles over het meevaren als trainee op een Tall-ship.

Bron: Sail Den Helder (https://mailchi.mp/6c28ebf4b327/kickoff-sailjaar-13538403?e=f20bb3f447)

STI-SSDH supporter-Sail-logo STI-SSDH supporter-Sail-logo