Nieuws voor toeristische ondernemers april 2023

OFHK Nieuws van 07-04-2023

We kunnen steeds meer van de zon genieten, de lente is begonnen en langzaam beginnen de bloemenvelden weer kleur te krijgen. Tijd voor een update van Holland boven Amsterdam! We vertellen onder andere over het Winterprogramma voor toeristisch ondernemers, de voorjaarsthema’s van Holland boven Amsterdam en er is nieuws uit de Wadden.

Nieuws uit de Wadden
Er is nieuws uit onze trots in het Noorden. Er zijn maar liefst zes nieuwe Noord-Hollandse Waddenambassadeurs (https://www.visitwadden.nl/nl/ambassadeur?ins_rd=d2VyZWxkZXJmZ29lZC52aXNpdHdhZGRlbi5ubA%3D%3D). Allen werkzaam in de toerisme- en recreatiesector met kennis over het Waddengebied. Als ambassadeurs vertellen zij met trots de verhalen over het Waddengebied aan bezoekers.

Daarnaast is er binnenkort een Foodroute (https://www.visitwadden.nl/nl/verhalen/bundel/foodroute-den-helder-moet-jonge-generatie-aantrekken) beschikbaar in Den Helder, Wieringen en Texel. De fiets- en wandelroutes leiden langs ondernemers die met respect voor het milieu streekproducten maken. Binnenkort zijn de routes beschikbaar op de website van Visit Wadden.

In de rij voor ons gebied
De afgelopen maanden zijn er meerdere beurzen geweest waar je de drukwerken van Holland boven Amsterdam kon vinden. Werelderfgoederen en Bloeiend Zijpe stonden op de Fiets & Wandelbeurs, de Havens van Hoorn nam ons mee naar Boot Holland en Visit Wadden stond op de ITB in Duitsland en de Vakantiebeurs in België.

In België stonden de vakantiegangers zelfs in de rij voor informatie over ons prachtige gebied.

Wat staat er op de planning?
Holland boven Amsterdam richt zich het hele jaar door op drie themalijnen:
•    Tulpen, bloemen, agri en food
•    Water, kust en natuur
•    Hollandse historie en cultuur
In het voorjaar zullen wij extra promotie inzetten op de icoon van het gebied: de tulp! Tijdens Meimaand Fietsmaand zullen we vanzelfsprekend extra inzetten op fietsen en richting de zomer geven wij water en kust extra aandacht.

We blijven graag op de hoogte van alles wat er in ons gebied speelt, dus stuur content die aansluit op onze themalijnen vooral door naar redactie@hollandbovenamsterdam.com (mailto:redactie@hollandbovenamsterdam.com).

Winterprogramma voor toeristisch ondernemers
De afgelopen drie maanden hebben maar liefst 140 toeristisch ondernemers en medewerkers uit alle delen van Noord-Holland Noord deelgenomen aan het Winterprogramma. Het Winterprogramma is het vervolg op de Regiosafari’s die afgelopen najaar plaatsvonden in de drie deelregio’s De Kop, Alkmaar en Westfriesland. Het doel? Op een laagdrempelige manier expertise aanbieden zodat ondernemers uit de gastvrijheidssector nieuwe inzichten opdoen en van elkaars ervaringen leren zodat zij hun medewerkers, gasten én bezoekers nóg beter van dienst kunnen zijn.
 
We kunnen, met een gemiddelde waardering van een 8,5, concluderen dat deze formule een groot succes is geweest.

De deelnemers konden kiezen uit drie verschillende formats. Er waren trainingen ‘binnenhalen, boeien en behouden van personeel’, een masterclass ‘tips voor een divers personeelsbeleid’ en in groten getale werd er deelgenomen aan de basis en gevorderden workshops op het gebied van kosteneffectieve marketing.
 
Een greep uit de reacties van de deelnemers na afloop: “Empowered”, “verbreding van mogelijkheden”, “zin om aan de slag te gaan met alle tips”, “er gaat een wereld voor mij open”, “dit smaakt naar meer” en “een mooi vervolg op de Regiosafari”.
 
Wil je op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten rondom Toerisme en Recreatie? Hier is een speciale nieuwsbrief voor. 

Meld je hier (https://nhn840.activehosted.com/f/52) aan voor de T&R nieuwsbrief van Holland boven Amsterdam

Bron: Holland boven Amsterdam (https://mailchi.mp/hollandbovenamsterdam.com/hba-update-april-2023?e=afe02651ed)

Voorjaar boven Amsterdam Voorjaar boven Amsterdam