Hollands Kroon helpt (oriënterende) starters met advies en begeleiding

OFHK Nieuws van 15-05-2023

Het Startersloket Hollands Kroon helpt startende ondernemers in onze gemeente met de voorbereiding op het ondernemerschap. Het starten van een eigen onderneming doe je namelijk niet zomaar. Een goede voorbereiding is belangrijk om de juiste keuzes te maken en daarbij helpen we u graag verder op weg!

Persoonlijk contact

U kunt bij het Startersloket Hollands Kroon (https://hollandskroon.startersloket.nl/) terecht voor verschillende vormen van advies en begeleiding. Zo krijgt u antwoord op uw persoonlijke ondernemersvragen. Bent u opzoek naar informatie of heeft u vragen raadpleeg dan het online Startersloket of neem contact op met de adviseurs. Dat kan per mail, telefonisch of via de chat! 

Handige tools en hulpmiddelen voor de (oriënterende) ondernemer:

- Wilt u overzichtelijk en eenvoudig uw btw-administratie bijhouden, zodat u bij uw btw-aangifte de juiste gegevens beschikbaar heeft? Download dan direct onze btw-tool (Excel). Klik op tools (https://hollandskroon.startersloket.nl/) in het menu en download direct het bestand om dit kwartaal goed van start te gaan.

- Het Handboek Ondernemen 2023 van de Belastingdienst is beschikbaar. Dit handboek voor de startende en kleine ondernemingen over belastingen, bijdragen en premies geeft antwoord op vragen waar je als ondernemer het antwoord op zoekt. Download hier (https://hollandskroon.startersloket.nl/downloads/) dit naslagwerk.

- Het Geldboek voor ondernemers 2023 van de Kamer van Koophandel geeft u inzicht in de financiële veranderingen waar u mee te maken krijgt als startende ondernemer. Een praktische gids met actuele informatie over o.a. verzekeringen, financieringsvormen en eisen aan uw administratie. Dit geldboek geeft u inzichten in geldzaken. Download hier (https://hollandskroon.startersloket.nl/downloads/) het geldboek.

Online trainingen

Ook organiseert het Startersloket de komende maanden weer inspirerende trainingen voor u als (startende) ondernemer. Deze online trainingen zijn gratis voor alle inwoners uit de gemeente Hollands Kroon die zich oriënteren op het ondernemerschap of net gestart zijn. Bekijk de agenda (https://hollandskroon.startersloket.nl/agenda/) voor meer informatie en om u direct aan te melden:

Maandag 15 mei: Sterk starten met je eigen bedrijf (https://hollandskroon.startersloket.nl/agenda/sterk-starten-met-je-eigen-bedrijf-15-mei/)

Maandag 12 juni: Ondernemen en belastingen (https://hollandskroon.startersloket.nl/agenda/ondernemen-en-belastingen-12-juni/)

Maandag 26 juni: Schrijf in 7 stappen een ondernemingsplan (https://hollandskroon.startersloket.nl/agenda/schrijf-in-7-stappen-een-ondernemingsplan-26-juni/)

Dinsdag 11 juli: Netto inkomen berekenen doe je zo! (https://hollandskroon.startersloket.nl/agenda/netto-inkomen-berekenen-doe-je-zo-11-juli/)

Starter in beeld

Mogelijk kan Daisy Karssen u met haar verhaal als Starter in Beeld inspireren. U leest hier (https://hollandskroon.startersloket.nl/starter-in-beeld/daisy-karssen-ondernemerssupport/) hoe zij haar bedrijf Daisy Karssen Ondernemerssupport is gestart.

Bron: Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/ondernemers/nieuws-voor-ondernemers/hollands-kroon-helpt-orienterende-starters-met-advies-en)  

Logo starters loket Logo starters loket
plaatje hollands kroon plaatje hollands kroon