Programma Sail Den Helder 2023 bekend!

OFHK Nieuws van 15-05-2023

We hebben goed nieuws: het programma van Sail Den Helder 2023 is bekend! Het entertainmentprogramma van dit nautische spektakel is een geweldige aanvulling op de maritieme activiteiten en maakt van het evenement een complete en onvergetelijke ervaring voor iedereen. 

Van artiesten als The Dirty Daddies en Wolter Kroes tot de lokale band Soulmen’s Party. Kortom, er is voor ieder wat wils. Het terrein van Sail Den Helder bevat 3 verschillende podia: Sail on Stage, de GEM-Stage en het Schipperscafé. Daarnaast is er ook live muziek in de binnenstad.

Check hier (https://saildenhelder.nl/programma/) het volledige programma!

De GEM-Stage; een innovatief en duurzaam podium

Duurzaamheid en de bescherming van de leefomgeving staan hoog in het vaandel bij Sail Den Helder. De energietransitie naar duurzame en milieuvriendelijke energiebronnen is dan ook een belangrijk onderwerp. Daarom is er voor deze editie van Sail Den Helder gekozen voor de GEM-Stage. 

De GEM-Stage heeft een 21 meter hoge kleurrijke toren, levert 100% duurzame energie voor optredens op festivals en evenementen, en maakt gebruik van een combinatie van windturbines, zonnepanelen en gekleurde LSC-panelen. Dankzij deze verschillende energiebronnen en een batterij is de GEM-Stage volledig zelfvoorzienend en kan het bij alle weersomstandigheden voldoende energie leveren voor een compleet liveoptreden. Naast het opwekken van duurzame energie heeft de GEM-Stage ook als doel om bewustzijn te creëren over energieverbruik en duurzame energieopwekking. 

De GEM-Stage zal op de Nieuwediepkade komen te staan en biedt de bezoekers een spetterend programma!

Vaar mee tijdens Sail Den Helder 2023…

De beste manier om de magie van Sail Den Helder 2023 te beleven is natuurlijk vanaf het water. Daarom biedt de organisatie van Sail Den Helder verschillende arrangementen aan zodat iedereen de kans heeft om aan boord te stappen van een uniek Tall Ship en maximaal van het evenement te genieten. 

Stap bijvoorbeeld aan boord van een motorsalon boot of een authentiek Tall Ship en bewonder de prachtige schepen in de haven. Daarnaast wordt er ook de mogelijkheid geboden om tijdens de ‘Sail in’ of ‘Sail out’ aan boord van een historisch schip tussen de Tall Ships te varen. Lees hier (https://saildenhelder.nl/arrangementen/) meer over de mogelijkheden en mis deze unieke kans niet!

Young Solar Race

Zaterdag 13 mei a.s. zal de eerste Young Solar Race van het seizoen plaatsvinden in de Helderse wateren. Deze race is georganiseerd om jongeren samen te brengen met technologie, innovatie en duurzaamheid. De boten waarmee de jongeren de race aangaan zijn zelfgemaakt en worden aangedreven door zonne-energie. 

Wethouder Camara zal om 11:00 uur het startschot geven bij het eerste wedstrijdonderdeel. De race zelf vindt plaats bij de Binnenhaven van Den Helder ter hoogte van de Zuidstraat. 

Sail Den Helder 2023 App

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan een Sail Den Helder 2023 app. Deze app zorgt ervoor dat bezoekers altijd op de hoogte zijn van alles wat er speelt tijdens en rondom dit spectaculaire evenement. Daarnaast kan je via deze app (https://saildenhelder.nl/app/) ook alles ontdekken over Den Helder.

Bron: Sail Den Helder (https://mailchi.mp/a85fa27c5f23/kickoff-sailjaar-13544439?e=f20bb3f447)

STI-SSDH supporter-Sail-logo STI-SSDH supporter-Sail-logo