Afsluiting N99 Kooybrug Den Helder - 23 okt t/m 7 januari 2024

OFHK Nieuws van 13-09-2023

De werkzaamheden aan de Kooybrug worden uitgevoerd in 3 fasen die hinder met zich mee brengen. Voor fase 1 van maandag 23 oktober 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 is duidelijk wat de impact voor het verkeer is. De hinder voor het wegverkeer in fase 2 en 3 worden momenteel verder uitgewerkt. Meer informatie hierover volgt, zodra dit bekend is.

Fase 1 - Hinder voor wegverkeer

Vanaf maandag 23 oktober 2023 tot en met vrijdag 22 december 2023 kan wegverkeer in beide richtingen geen gebruik maken van de N99 ter hoogte van de Kooybrug. Het verkeer wordt omgeleid. Doorgaand verkeer in de richting van Den Helder en Texel vanuit Amsterdam/Haarlem en ten zuiden daarvan, wordt geadviseerd te rijden via de N9. 

Tijdens de kerstperiode wordt de brug tijdelijk opengesteld voor verkeer. 

Fase 1 - Hinder voor langzaam verkeer, hulpdiensten en ov

Langzaam verkeer (zoals landbouwvoertuigen, fietsers en voetgangers), hulpdiensten en ov kunnen tijdens de werkzaamheden meestal gewoon over de brug rijden. Wel moeten zij rekening houden met breedtebeperkingen en een langere reistijd.

Hinder voor scheepvaart

Omdat de Kooybrug tijdens de werkzaamheden niet open kan, is hij vanaf maandag 23 oktober 2023 tot en met mei 2024 dicht voor zeil- en motorboten (klasse BZM). Lage scheepvaart, onder de 8,3 m, kan onder de brug door blijven varen.

Bron: Rijkswaterstaat (https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/n99-renovatie-kooybrug-den-helder)

Werk in uitvoering Werk in uitvoering