Nieuws over Vitale verblijfsrecreatie

OFHK Nieuws van 02-02-2024

Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan

Ben jij bekend welk onderhoud de komende tien jaar op je afkomt? Zijn bijdragen die betaald worden voor parkbeheer en -onderhoud op voldoende niveau voor jou als ondernemer? En wat zijn de meest logische momenten voor duurzaamheidsinvesteringen? Door een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (D-MJOP) op te stellen krijg je inzicht in deze vragen. Via de Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie kun je tegen een gereduceerd tarief (75% vergoeding) een D-MJOP op laten stellen.

Lees meer (https://vitaleverblijfsrecreatienhn.nl/diensten/duurzaammeerjarenonderhoudsplan/)>>>

 

Expertteam: een frisse blik op jouw bedrijfstoekomst

Ben je een ondernemer of vereniging met een vakantiepark, camping, groepsaccommodatie, hotel of jachthaven in Noord-Holland Noord en wil vernieuwen? Meld je dan aan voor ondersteuning op maat door een samengesteld expertteam, het Verblijfsrecreatie Expert Team (VET). Dit team kijkt onafhankelijk en met een frisse blik met jou als ondernemer mee naar de toekomst van jouw bedrijf. De experts worden ingezet vanuit adviesbureaus, advocatuur, (landschaps)architectuur en accountancy. Ook kunnen er (oud)ondernemers uit de sector worden ingezet. Voor elke aanvrager, ondernemer, bedrijf of VvE stellen we een team op maat samen aan de hand van jouw vraagstukken. Wil je weten of je in aanmerking komt voor ondersteuning van het VET-team? Neem dan contact op met Merlijn mpietersma@nhn.nl (mailto:mpietersma@nhn.nl) of Wander wgroot@nhn.nl (mailto:wgroot@nhn.nl).

Lees meer (https://vitaleverblijfsrecreatienhn.nl/diensten/verblijfsrecreatie-expertteam/)>>>

 

Overzicht subsidies

Het verduurzamen van jouw onderneming kan een behoorlijke financiële investering vragen. Onderstaand zetten we een aantal van deze subsidies op een rij.

Energie-investeringsaftrek (EIA) regeling: investeer je in een bedrijfsmiddel dat zorgt voor minder CO2-uitstoot, energiezuinig is of wil je investeren in duurzame energie? Dan kun je gebruik maken van deze regeling.

MIA en Vamil regelingen: Wil je met belastingvoordeel investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Bron: Vitale Verblijfsrecreatie nhn (https://nhn840.activehosted.com/index.php?action=social&chash=30ef30b64204a3088a26bc2e6ecf7602.954&s=11802ff4fd8a875b29ab61328dfbd88a)

nhn840 nhn840