Coronavirus: hoe veilig en gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer

BGN Nieuws van 20-03-2020

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 20-03-2020 | 15:38:57

Waarover gaat deze handreiking?

Het coronavirus is eind februari 2020 ook definitief vastgesteld in Nederland. Na het eerste ziektegeval op 28 februari is het aantal vastgestelde coronapatiënten al opgelopen tot 264, waarvan 2 personen aan de gevolgen van de ziekte zijn overleden. 

Hoe moet je als bedrijf, instelling of organisatie op een gezonde en veilige manier omgaan met de gevolgen van het coronavirus? Daarover gaat deze handreiking van VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN, bedoeld voor onder meer werkgevers, managers en personeelsfunctionarissen. De handreiking bevat een compilatie van adviezen, tips en handreikingen van verschillende organisaties en instellingen, zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken, HumanCapitalCare, FME, OVAL, OSB, Inretail en het Europees Economisch en Sociaal Comité van de Europese Unie in Brussel.

Op de website van het RIVM is steeds de meest actuele en volledige informatie terug te vinden. Die adviezen, tips en handreikingen gaan in hoofdzaak over het treffen van hygiënische maatregelen, het gaande houden van het bedrijf, in- en uitgaande reizen, de rol van de bedrijfsarts en de huisarts, thuis werken enz. Ook is een hoofdstuk opgenomen over de arbeidsrechtelijke consequenties.

Lees verder op de website van MKB-Nederland.

Bron: MKB-Nederland

Bron: Bedrijvengroep Niedorp