Waarschuwing: Tozo-aanvragen door tussenpersonen is niet nodig

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 11-05-2020 | 17:00:35

Vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft Gemeente Hollands Kroon vernomen dat er op dit moment bedrijven actief zijn die ondernemers hulp bieden bij het aanvragen van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze hulp is doorgaans niet kosteloos en mogelijk niet zonder financiële gevolgen. U hoeft als ondernemer geen extra kosten te maken. Het indienen van een aanvraag kan eenvoudig online direct bij de gemeente Hollands Kroon. Kijk op de pagina Inkomensondersteuning.

Mocht u aanvullende vragen hebben neemt u dan contact op met ons. Dan brengen wij u in contact met de medewerkers van inkomensondersteuning.


Het onderstaand bericht is vanuit de Gemeente Hollands Kroon op 21 april jl. geplaatst op de pagina ‘Hollands Kroon neemt maatregelen tegen verspreiding coronavirus’:

Inkomensondersteuning zzp-ers en ondernemers draait op volle toeren
Op dit moment hebben in Hollands Kroon 615 Zzp-ers en ondernemers een aanvraag ingediend voor tijdelijke inkomensondersteuning. Dit omdat zij hard getroffen zijn door de uitbraak van het coronavirus. We hebben er nu 376 afgehandeld, waarvan 80% van de betreffende ondernemers en zzp’ers het geld al op hun bankrekening hebben staan. We zetten er vaart achter omdat we begrijpen dat onze ondernemers het geld hard nodig hebben. Het doet ons goed om te horen dat u die snelheid waardeert. We moeten dit met elkaar doen!

We werken dan ook met man en macht om ook de rest van de aanvragen zo snel en zo goed mogelijk te beoordelen en te betalen. Alle aanvragen die tot en met 15 april binnen zijn gekomen, willen we binnen anderhalve week afhandelen. Heeft u dus nog niets gehoord? Nog even geduld alstublieft, u hoort snel van ons. 

Komt u als ondernemer of zzp-er ook in de financiële problemen door de coronacrisis en wilt u in aanmerking komen voor tijdelijke inkomensondersteuning? Kijk op de pagina Inkomensondersteuning.

Bron: Gemeente Hollands Kroon