Vraag op tijd uw vergunning aan!

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 26-06-2020 | 12:36:40

Logies voor tijdelijke medewerkers ontwikkelen of is uw tijdelijke vergunning verlopen? Neem zo snel mogelijk contact met de Gemeente Hollands Kroon op!

Het hoogseizoen in de bloembollen en tuinbouw is weer in volle gang. Ook dit jaar wordt daarbij veel werk verzet door tijdelijke medewerkers. De afgelopen jaren is door werkgevers en huisvesters van tijdelijke medewerkers geïnvesteerd in het creëren van goede logiesaccommodaties. Veel agrarische bedrijven beschikken inmiddels over een vergunde logiesaccommodatie bij hun bedrijf.

De voorbereidingen en procedures die voorafgaan aan de plaatsing van een logiesaccommodatie vragen tijd. Tijd van u, en van de gemeente. Denk aan vooroverleg, opstellen van rapporten, vergunning indienen, toetsing van de stukken en wettelijke termijnen maken hiervan onderdeel uit. Ieder jaar merken we dat in een aantal gevallen het vergunningentraject door bedrijven te laat wordt ingezet. Hierdoor beschikken deze bedrijven niet op tijd over de noodzakelijke logiesaccommodatie. Dit geldt ook voor bedrijven die een tijdelijke vergunning hebben en deze opnieuw willen aanvragen.

Vraag op tijd uw vergunning aan!
Vraag daarom op tijd uw vergunning bij ons aan. Begin nu met de voorbereidingen van uw aanvraag voor 2021. Zo kunt u van uw (nieuwe) logiesaccommodatie gebruik (blijven) maken én voorkomt u dat wij handhavend op moeten treden.

Bron: Gemeente Hollands Kroon