Lentetuin Breezand

OFHK Nieuws van 17-08-2020

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 17-08-2020 | 12:48:43

De Lentetuin Breezand zal in 2021 geen doorgang vinden. De huidige situatie rondom het Coronavirus brengt dusdanige risico’s met zich mee, dat het voltallige bestuur met pijn in het hart heeft besloten de 41ste editie van de bolbloemenshow een jaar op te schuiven. 

Regeren is vooruitzien, maar dat is in tijden van een pandemie niet gemakkelijk. Zij hebben verschillende betrokken partijen gesproken om een keuze te kunnen maken. Beperkende maatregelen, financiële risico’s en bovenal de veiligheid zijn leidend geweest in het besluit om de voorbereidingen van de show in 2021 te staken en daarmee duidelijkheid te geven aan alle betrokkenen. 

De voorbereidingen van de Lentetuin beginnen voor veel betrokkenen al ruim van tevoren. Zo starten de inzenders, de kwekers die hun bloembollen tot bloei brengen, halverwege augustus met de eerste voorbereidingen en het maken van kosten in aanloop naar de Lentetuin. Er is dus in een vroeg stadium behoefte aan duidelijkheid.

Met de kennis van nu is het onwaarschijnlijk om de Lentetuin te kunnen organiseren op een manier waarop de veiligheid kan worden gegarandeerd. Tijdens het maken van onze afwegingen zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Lentetuin zoals het zou moeten zijn, niet samen gaat met anderhalve meter afstand.

In 40 jaar is er een prachtig evenement opgebouwd en ze gaan als bestuur hun tijd en energie komend jaar steken in de verdere ontwikkeling hiervan. Zij streven ernaar het eerste weekend van maart 2022 samen met alle betrokken partijen weer een spectaculaire editie van de Lentetuin neer te zetten. Zij hopen dat zij in 2022 weer op u mogen rekenen en zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Bron: Lentetuin Breezand