NL Vitaal in de Kop van Noord Holland

OFHK Nieuws van 26-08-2020

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 26-08-2020 | 16:30:55

Datum:            maandag 28 september 2020
Tijd:                 15.30 (inloop) – 19.30 uur (inclusief buffet)
Locatie:           De Kampanje, Willemsoord 63, 1781 AS Den Helder
Thema:            Urgentie aan preventie

Voorkomen is beter dan genezen. De huidige corona crisis heeft dat weer bewezen. Eigenlijk weten we dat allemaal, maar de praktijk is weerbarstig. Het vergt een gezamenlijke visie en daadkracht. Willen we een vitale samenleving opbouwen dan moeten we de handen ineen slaan en thema’s als gezonde leefomgeving, bewegen en sport, gezonde voeding en (mentale) weerbaarheid gezamenlijk oppakken: Urgentie aan preventie.
 
Het gezond opgroeien van jongeren in de Kop van Noord Holland is een gezamenlijke maatschappelijke opdracht. Samen kunnen we voor een vitale samenleving zorgen, ieder vanuit zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Als wethouder, voorzitter van een sportclub, directeur van een bedrijf, school of maatschappelijke organisatie. 
 
Met veel plezier nodigen wij u uit voor de regionale NL Vitaal bijeenkomst op maandag 28 september. De organisatie is in handen van JOGG en NL2025, in samenwerking met de gemeenten Den Helder, Schagen, Texel en Hollands Kroon . Onder leiding van dagvoorzitter Hans Luiten komen we met elkaar tot acties en afspraken, over bijvoorbeeld een rookvrije generatie en een gezonde leefomgeving. Tijdens de bijeenkomst spreekt Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie, NL2025 aanjager en JOGG-ambassadeur) om u te inspireren. Best practices vanuit de regio delen we met u en samen maakt u concrete afspraken om vanuit preventie een vitale samenleving voor de jeugd te bouwen. Onze urgentie: gezonde jeugd, gezonde toekomst!
 
Afsluitend staat er een netwerkborrel en buffet klaar om andere aanwezigen te kunnen ontmoeten en te spreken. Klik hier om u aan te melden. Het spreekt voor zich dat wij de algemene richtlijnen rondom COVID-19 in acht nemen bij deze bijeenkomst. Het volledige programma kunt u hier vinden. Wij verheugen ons op uw komst! 

 
Met vriendelijke groet, ook namens de organiserende partijen,
 
Marjon Bachra, directeur-bestuurder JOGG
Peter de Vrij, wethouder Den Helder
Sigge van der Veek, wethouder Schagen
Jaap Vlaming, wethouder Texel
Mary van Gent, wethouder Hollands Kroon
 
Voor vragen kunt u contact opnemen met Anouk Boerman via 06 82 60 63 45 of anouk.boerman@jogg.nl.