Livestreams week 38

OFHK Nieuws van 09-09-2020

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 09-09-2020 | 15:42:38

Hoe kan de bouwsector bijdragen aan het economisch herstel in Noord-Holland Noord? Afgelopen week kon je meekijken en meepraten over de ontwikkelingen van de bouw tijdens de livestream ‘Hoe bouwen we uit de crisis’. En hoorden we dat het best goed gaat met deze sector in onze regio. Benieuwd naar het volledige verhaal?

Hoe bouwen we uit de crisis? Wat is eigenlijk de huidige bouwopgave? Welke plannen liggen er? Wat is de betekenis van een woondeal Noord-Holland Noord? En hoe staat het met de energietransitie en het stikstofdossier? Dat bespraken Paul Verbruggen, Dick Min en Friso de Zeeuw onder leiding van Thijs Pennink met elkaar aan tafel op woensdag 2 september.

Zo vertelden zij dat het eigenlijk best goed gaat met de bouw in onze regio. En dat vooral continuïteit juist nu belangrijk is. Waar er tijdens de vorige crisis opeens een stilstand ontstond, kopen mensen op dit moment nog steeds huizen. Er wordt dan ook veel vooruit gepland om deze continuïteit te waarborgen. Zo zien zij dat sinds een aantal jaar er vanuit de Amsterdamse regio veel animo is voor woningen in in de regio Alkmaar en Hoorn. Juist door de coronaperiode hebben mensen meer behoefte aan bijvoorbeeld een achtertuin of een eigen werkplek, waardoor mensen verder kijken dan Amsterdam. En je kunt in onze regio ook nog eens ruim wonen tegen relatief lagere kosten. Volgens de wethouder van Alkmaar zijn de ambitie, de grond én de plannen hiervoor, maar is het Rijk nodig om het vergroten van het woningaanbod in deze regio sneller te kunnen realiseren.

Ontwikkelingen en innovaties in de bouw komen primair vanuit bedrijven zelf. Hiertoe rees de vraag waarom we het innoveren binnen de bouwsector niet regionaal oppakken. Kijk bijvoorbeeld naar de Woningmakers: een lokaal voorbeeld waarbij publieke en private partijen elkaar kunnen versterken. Zou het mogelijk zijn dit dan ook op regionaal niveau op te pakken?

Benieuwd naar het antwoord? Bekijk hier de volledige livestream terug.

VIRTUEEL MILJOENENONTBIJT NOORD-HOLLAND NOORD

Woensdag 16 september - 8.30 uur

We staan aan het begin van een economische crisis. Je merkt het misschien al door een teruglopend klantenaantal. Of misschien geldt voor jou wel dat je bedrijf juist groeit door het aanpakken van nieuwe kansen?

Op dinsdag 15 september is het Prinsjesdag en maakt het kabinet haar plannen bekend. Maar wat gaat de Miljoenennota betekenen voor (de economische situatie in) Noord-Holland Noord? Hoe kunnen we nieuwe kansen benutten? En hoe kan digitalisering & onderwijs hierbij helpen? De Rabobank gaat hier met NHNEXT graag op in.

Zo schuiven Rudmer Heerema (Tweede Kamerlid namens de VVD), Ralph van Soomeren (Directievoorzitter Rabobank Alkmaar e.o.), Jeroen Veerman (Voorzitter VNO-NCW Noordwest-Holland), Menno Middeldorp (Rabo Research), Richard Oerlemans (Vestigingsdirecteur Hogeschool Inholland Alkmaar) en Piet Renses (Algemeen Directeur VWE Automotive) bij Marjan Deurwaarder (NH Media) aan tafel om hun visie met jou te delen. Ontbijt je op 16 september live met ze mee?

Bekijk de livestream

NHNEXT TERUGKIJKEN?

Wil je een van de eerder uitgezonden livestreams van NHNEXT terugkijken? Kijk dan op NHNEXT.nl. Hier vind je alle livestreams terug.

Bron: NHNEXT