Livestreams week 44+45

OFHK Nieuws van 02-11-2020

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 02-11-2020 | 17:07:48

November. Maand van het toerisme & recreatie. In samenwerking met haar partners neemt NHNEXT je dan mee op toer: de Toerisme Tour. Met bestemming (on)bekend. Zo willen we je vooral meenemen in mogelijkheden en mooie initiatieven. En ja, we staan ook zeker even stil bij de huidige situatie. Er staan maar liefst 4 livestreams geprogrammeerd. In dit artikel lees je welke dat zijn. Dus save the date(s)!

Maar voor het zover is heeft NHNEXT deze week nog een inspirerende streams op het programma staan met niemand minder dan Robert Eenhoorn van AZ over topsportmentaliteit. En kun je volgende week ook kijken naar de lancering van het initiatief PIM2.0, het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB waarin ondernemers met een financieringsbehoefte worden geholpen. Dit programma is verlengd en wordt feestelijk gelanceerd door middel van een NHNEXT livestream. 


TERUGKIJKEN:
Wil je één van de eerder uitgezonden livestreams van NHNEXT terugkijken? Kijk dan op NHNEXT.nl. Hier vind je verschillende inspirerende livestreams.


KANSEN IN CORONATIJD

Op dinsdag 20 oktober gingen ondernemers van de Westfriese Bedrijvengroep in gesprek met Rogier Aalders (Senior-onderzoeker bij RaboResearch Nederland), veranderexpert van BDO, Robin Schilder en wethouder Helling over Kansen in Coronatijd. Rogier Aalders checkte online in en liet in een presentatie zijn sectorprognose zien. Robin Schilder vertelde over innoveren in deze uitdagende tijden: ‘Als je elke dag iets een klein beetje anders doet en het voegt daarmee waarde toe aan jouw organisatie, dan ben je al aan het innoveren’. Meerdere ondernemers schoven aan en vertelden hoe zij juist in deze tijd van uitdagingen kansen hebben gemaakt.  Benieuwd naar de impact van corona op de regio en welke kansen zij zagen? Kijk hier dan de livestream terug met Rogier Aalders, Arthur Helling, Robin Schilder, Meriam Slijkerman, Hans Huibers, Rob Baltus, Collin Herber, José Linders en Mats Boots. 

TERUGKIJKEN

VAN NUCHTERHEID NAAR TOPSPORTMENTALITEIT
DE WIJZE LESSEN VAN ROBERT EENHOORN - AZ
DINSDAG 27 OKTOBER 14.00 UUR

Als ex-topsporter / topcoach en huidig Algemeen Directeur van AZ weet Robert Eenhoorn dat mentaliteit in zowel de topsport als in het bedrijfsleven een belangrijke factor is. Hij kijkt altijd kritisch naar de underdog positie en zorgt ervoor dat hij bovenaan staat. Doen de ondernemers in Noord-Holland Noord dit genoeg of moeten zij groter denken? En welke lessen kan het bedrijfsleven leren uit de topsport en de bijbehorende mentaliteit? Juist in deze tijd is het belangrijk om die topsportersmentaliteit te gebruiken om tegenslagen om te buigen naar kansen.
Robert gaat hierover in gesprek met Ger Welbers (Directeur Alkmaar Marketing). Ook praten zij over AZ, de rol die AZ vervult in de regio en o.a. de inclusiviteit in het team. Kan het bedrijfsleven daar ook nog iets van leren? Kijk mee en laat je vooral inspireren! 

TERUGKIJKEN


WHAT’S NEXT:
Op nhnext.nl programmeren we wekelijks een afwisselend programma. Benieuwd wat er de komende week op het programma staat? Lees hieronder meer.

LANCERING PIM 2.0
DONDERDAG 5 NOVEMBER 15.00 UUR

Op donderdag 5 november is NHNEXT het toneel van de lancering van PIM 2.0, oftewel Programma Investeringsgereed Innovatief MKB. PIM helpt mkb-ers met financieringsvragen die vallen onder de sectoren Circulaire Economie, Energietransitie & Duurzaamheid, Landbouw, Water & Voedsel, Gezondheid & Zorg of Veiligheid. Na een succesvolle periode van 2017 tot en met 2020 heeft de Provincie Noord-Holland het programma voor MKB ondernemers verlengd. Op 5 november aanstaande lanceert gedeputeerde Economie Ilse Zaal op een feestelijke manier PIM 2.0.

Tijdens deze NHNEXT livestream wordt er terug gekeken naar de periode van 2017 tot en met 2020 en wordt er natuurlijk een blik in de toekomst geworpen. Ook alle uitdagingen die de huidige tijd met zich meebrengt worden besproken; hoe werkt innovatief ondernemen in coronatijd?
Daarnaast wordt ook het nieuwe PIM Launching Customer Platform (PLC) gelanceerd, een platform dat een match maakt tussen corporates en innovatieve ondernemers. Kijk je mee donderdag 5 november? 

NAAR DE LIVESTREAM

DE STAAT VAN DE SECTOR TOERISME & RECREATIE IN NOORD-HOLLAND NOORD
Woensdag 4 november 14.00 uur

Dat 2020 een bijzonder jaar is, daar zijn we het allemaal over eens. Als we kijken naar de sector Toerisme & Recreatie is dit zeker het geval. Hoe staat het er op dit moment voor met deze sector? We bespreken het tijdens deze livestream vanuit Hotel Zuiderduin. 

NAAR DE LIVESTREAM
 

CREATIEF DE CRISIS DOOR
Woensdag 11 november 11.00 uur

Uitdagende tijden vragen om creatieve concepten. Als ondernemer wordt er juist in deze tijd een hoge mate van creativiteit verwacht. Welke creatieve concepten, nieuwe verdienmodellen en samenwerkingsvormen zien we in de sector Toerisme & Recreatie? De ondernemers vertellen het je tijdens deze livestream vanuit het Westfries Museum. 


MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD EN DUURZAAM ONDERNEMEN, JUIST NU!
Woensdag 18 november 14.00 uur

Er zijn genoeg uitdagingen op dit moment voor de ondernemers in de branche, toch zijn er een aantal die extra inzetten op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Waarom eigenlijk? En hoe helpt dat ze de crisis door? Live uitgezonden vanaf de Oude Keuken in Castricum.  

 

BEKEND MAAKT BEMIND – SLUITING TOERISTISCH SEIZOEN
Woensdag 25 november 14.00 uur

Wat hebben we de afgelopen maand tijdens de toerisme tour gehoord en hoe kijken we naar de toekomst? Welke uitdagingen komen op ons af? Hoe positioneren we de destinatiemarketing Holland boven Amsterdam, maar ook de lokale (city)marketingorganisaties? Een antwoord op deze vragen hoor je tijdens deze livestream vanuit Theater De Kampanje 


Welke vragen leven er bij jou?
NHNext hoort graag welke topics of vragen er bij jou als ondernemer leven. En die je misschien graag behandeld zou willen zien in een livestream. Je suggesties kun je mailen naar mail@nhnext.nl.

Bron: NHNEXT.nl