Livestream week 47

OFHK Nieuws van 16-11-2020

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 16-11-2020 | 14:06:03

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD EN DUURZAAM ONDERNEMEN, JUIST NU!
Woensdag 18 november 14.00 uur
De Oude Keuken, Castricum

Met Monique Ooms, Lotte Mol, Brigitte van Campen,
Gidius Hopmans en Erik van Dijk

Inzetten op maatschappelijk en verantwoord en duurzaam ondernemen. Steeds meer toeristisch ondernemers zijn hier mee bezig. Maar waarom eigenlijk? En waarom juist nu? Monique Ooms stelt deze vragen als gespreksleider tijdens deze livestream aan verschillende ondernemers.
Zo zijn Lotte Mol (Leerwerkrestaurant STOER) en Brigitte van Campen (Restaurant De Oude Keuken) aanwezig om deze vragen te beantwoorden. Beiden zijn eigenaresse van een organisatie die medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven om ervaring op te doen.

Ook Gidius Hopmans schuift aan bij de livestream. Hij is eigenaar van de unieke camping Het Bos Roept, dat gelegen is in het Robbenoordbos. Welke stappen heeft hij gezet om de camping zo duurzaam mogelijk te maken? En heeft hij tips voor ondernemers die ook de ambitie hebben om hun organisatie te verduurzamen?

Iemand die al jaren met duurzame organisaties werkt is Erik van Dijk, de directeur van Green Key & Blue Flag. Green Key is het grootste duurzaamheidsmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Wat maakt een organisatie duurzaam? En hoe kunnen ondernemers zelf aan de slag? Je ziet het op woensdag 18 november om 14:00 uur, live vanuit De Oude Keuken.  

BEKIJK DE STREAM


BEKEND MAAKT BEMIND – SLUITING TOERISTISCH SEIZOEN
Woensdag 25 november 14.00 uur
Theater de Kampanje, Den Helder

Thijs Pennink, Joris Pieter Neuteboom, Ellen Klaus, Melanie Goudsblom e.a. 
Wat hebben we de afgelopen maand tijdens de toerisme tour gehoord en hoe kijken we naar de toekomst? Welke uitdagingen komen op ons af? Hoe positioneren we de destinatiemarketing Holland boven Amsterdam, maar ook de lokale (city)marketingorganisaties? Een antwoord op deze vragen hoor je tijdens deze livestream vanuit Theater De Kampanje. 

 

TOERISME IN BALANS
Woensdag 2 december 14.00 uur
Hotel Blooming, Bergen


Met Monique Ooms, Ad Jongenelen, Ger Welbers, Mike Bosman e.a. 
Ondanks dit bijzondere jaar is gebleken dat de openbare en recreatieve ruimten in de Regio Alkmaar erg onder druk staan. Overvolle stranden die continu gesloten moesten worden en een overbelast duingebied. Toerisme levert veel geld op voor de regio en zorgt bovendien voor levendigheid en een hoog voorzieningenniveau, maar hoe kunnen we in de regio zorgen voor waardevol toerisme ? Hoe kan worden gestuurd op een gebalanceerde groei, waarbij economie, samenleving en leefomgeving met elkaar in samenhang worden bekeken? We praten hierover met onze gasten in Hotel Blooming. 

Bron: NHNEXT