Gezocht locaties voor vaccinatie

OFHK Nieuws van 08-01-2021

  • Roadmap+2104
  • Infographic+RIVM+Vaccinatie

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 08-01-2021 | 15:38:40

Beste ondernemer,

Allereerst de beste wensen voor dit nieuwe jaar! Een jaar met hopelijk weer meer nieuwe kansen om er een ondernemend 2021 van te maken! 

De start van dit jaar is hoopvol. Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat woensdag 6 januari bij de vaccinatielocatie van de GGD in Veghel de eerste coronavaccinatie is toegediend aan een zorgmedewerkers en dat later die dag de eerste medewerkers uit de directe COVID-zorg in ziekenhuizen zijn gevaccineerd. Eindelijk, na nu al zo’n tien maanden crisis, is er door de start met vaccineren een begin gemaakt aan hopelijk het einde van deze crisis. Helaas komt er niet direct een einde aan alle maatregelen...

De eerste grootschalige ’priklocaties’ zijn bepaald en ook de vaccinatiestrategie (routekaart) is bekendgemaakt. Zie hiervoor de website: Vaccinatie tegen het Coronaviris/rijksoverheid.nl.

Vanuit de gemeente Hollands Kroon willen we graag in brede zin de mogelijkheden in kaart brengen of in onze gemeente een (of meerdere) geschikte vaccinatielocatie zijn. Hierover is contact met de GGD. Zij geven aan op dit moment te kijken naar locaties met de volgende specificaties:
•    Ruimte voor een grote tent;
•    Voldoende parkeergelegenheid (voor zowel die zich laten vaccineren als het personeel van de vaccinatielocatie (150 auto’s per uur is de voorlopige indicatie);
•    Voorzieningen zoals stroom, water en riolering zijn aanwezig;
•    Toiletten, pauze ruimte, calamiteitenruimten, vaccinatieruimte voor 7 priklijnen;
•    Pluspunt is goed bereikbaar met auto/openbaar vervoer.
Wij realiseren ons dat deze informatie nog beperkt is en geen volledig beeld geeft, maar in dit stadium willen we graag op korte termijn de eventuele mogelijke vaccinatielocaties in kaart brengen. Naast bedrijvenlocaties wordt er ook gekeken naar locaties met een maatschappelijke bestemming of sportlocaties.  

Ondernemers in Hollands Kroon die na het lezen van de specificaties een mogelijk geschikte locatie weten, verzoeken wij om dit aan ons door te geven door contact op te nemen via een mail naar ondernemersloket@hollandskroon.nl (vermeld daarin uw contactgegevens en de adresgegevens van de beoogde locatie).

Wij zien uw suggesties met belangstelling tegemoet.
Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Team Economische Zaken
gemeente Hollands Kroon

Esther Wognum
Muriel de Ruiter
Menno de Geus
E: ondernemersloket@hollandskroon.nl
T. (088) 321 5000